anuncio_erc

Finalitza la reparació dels balcons de l’edifici municipal Casa Saladrigas de Blanes

Recentment han finalitzat les obres de reparació que que s’han fet a l’edifici municipal Casa Saladrigas i que han trigat més d’un any en resoldre petites patologies detectades en diversos punts exteriors. 

S’han reparat els balcons ceràmics i les baranes de ferro forjat, en uns treballs que han significat un cost de gairebé 55.000 euros, comptant amb dos subvencións de la Diputació de Girona 

La rehabilitació ha intervingut en els dos balcons que fan sengles cantonades a la primera planta, on hi ha elements de ceràmica molt treballada amb diverses figures, a banda de les baranes de ferro forjat. Les patologies que s’hi van detectar es centraven especialment en la ceràmica, que presentava zones amb esquerdes importants, i inclús algunes peces en moviment que amenaçaven de deteriorar-se encara més s’hi no s’hi actuava. 

Els treballs de reparació de la ceràmica han inclòs el desmuntatge de bona part de la primera filera de peces, la restauració a taller, la consolidació de fragments trencats i el posterior muntatge, prèvia col·locació d’una malla d’ancoratge a l’estructura del balcó un cop va estar sanejada i reparada. També s’ha realitzat la impermeabilització i pavimentació dels balcons, així com el sanejament i pintura d’acabat de les baranes. 

L’edifici està situat al nucli històric, a la cruïlla de tres carrers: Passeig de la Mestrança (davant del mar), Roig i Raventós i Esperança, on hi donen sengles façanes. És de planta rectangular i consta de tres pisos i golfes. Va ser projectada l’any 1925 per l’arquitecte Isidre Puig Boada, deixeble d’Antoni Gaudí, i entre els anys 2001 i 2003 va ser reformada integralment. 

L’abril del 2003 es va inaugurada com a Sala d’Exposicions Municipal, ús principal que continua tenint. Durant l’anterior mandat, del 2011 al 2015, es va traslladar la ubicació de l’Àrea de Cultura i Festes, que ara hi té la seva seu. A banda de sala d’exposicions, ocasionalment s’hi fan trobades i congressos extraordinaris, així com excepcionalment casaments civils. 

Casa Saladrigas està catalogada com a Bé Cultural d’Interès Local, atesos els seus elements d’interès històric, arquitectònic i artístic. Es tracta d’una construcció molt apreciada pels blanencs i blanenques, amb destacats elements tant al seu exterior com al seu interior. A banda dels treballats sostres o la barana de fusta que dóna accés a les diferents plantes, crida especialment l’atenció un impressionant vitrall situat al costat de les escales, que reprodueix les fonts i el Palau de Montjuïc. 

Fotos: Ajuntament de Blanes