Operatiu de cerca en trobar-se a Blanes una embarcació abandonada

L’embarcació que va motivar l’operatiu de cerca

L’operatiu d’emergència es va posar en marxa sobre les 22 hores d’aquest passat dimecres, després que Salvament Marítim hagués estat alertat per Mossos d’Esquadra, a causa d’una embarcació que s’havia observat a la deriva, embarrancada finalment a l’alçada del Delta de la Tordera de Blanes.

L’embarcació, que no portava tripulants, era del tipus semirígida, amb motor fora borda. Al seu interior, entre d’altres objectes, es van trobar dos neoprens, un que correspondria a la talla d’un nen d’entre 3 i 4 anys, i l’altra per a un nen d’entre 8 i 9 anys.

Aquest fet va provocar que es posés en marxa un dispositiu de recerca que primer es va iniciar per aigua i posteriorment per aire, i que s’ha allargat fins a quarts de quatre hores de la matinada del dijous.

Helicòpter de Salvament Marítim

El dispositiu s’ha desactivat quan s’ha pogut confirmar que es tractava d’una embarcació francesa que es va desamarrar, i que tots els tripulants estaven sans i estalvis.

La recerca per aigua l’ha efectuat l’embarcació de vigilància, salvament i rescat del Departament de Protecció Civil de l’Ajuntament de Blanes amb dotació de patró i dos socorristes aquàtics; Creu Roja (Salvament Marítim) amb patró i dos rescatadors, que van arribar del port d’Arenys de Mar.

Pel que fa a la recerca per aire, es va efectuar amb l’helicòpter Helimer de Salvament Marítim, que va estar fent diversos recorreguts vorejant la línia de la costa entre Blanes i Lloret, ajudat d’un focus de gran potència i altres elements electrònics per poder localitzar els tripulants.