Els bombers retiren a Blanes una contrafinestra que amenaçava caure a la via pública

Joaquim Llorens i Garangou

Efectius de la Policia Local de Blanes, Bombers de la Generalitat i Mossos d’Esquadra van intervenir ahir al vespre de manera coordinada per retirar una contrafinestra, una persiana de fusta externa situada en un quart pis que dóna al carrer, que ha quedat desfalcada i amenaçava de caure. 

Un cop mobilitzades les forces d’emergència i seguretat, s’ha optat per tallar l’accés dels vianants al Carrer de l’Or, on hi havia el perill potencial, a l’hora que un dels efectius del cos de Bombers desplaçat se n’ocupava de subjectar la contrafinestra que amenaçava de caure des de l’interior del pis. La Policia Local ha tallat la circulació en un tram del Passeig Pau Casals –colindant al carrer de l’Or- per facilitar que els bombers estacionessin els dos camions amb què s’han traslladat per atendre l’incident. 

Al mateix temps, els efectius policials també s’han encarregat d’anar donant pas alternatiu per la part del passeig que no estava ocupada pels vehicles d’emergència. 

La maniobra de rescat ha durat pocs minuts: dos bombers han pujat a la cistella de salvament situada a l’extrem d’una escala telescòpica i han pogut accedir on estava el seu company, ajudant-lo a fer la maniobra de desar la contra-finestra a l’interior de l’habitatge. 

La presència dels vehicles policials ha atret una gran quantitat de gent encuriosida al passeig, sobretot perquè al no haver cap indicatiu que es pogués tractar d’un incendi o un rescat d’algú que hagués quedat atrapat, costava d’entendre què estava passant. La normalitat ha tornat al lloc on s’ha hagut d’intervenir, quan tot just passaven 20 minuts de les 9 de la nit. Han intervingut en l’emergència dos camions dels Bombers de la Generalitat –un d’ells amb escala telescòpica i cistella de rescat-, dues patrulles de la Policia Local de Blanes i una patrulla dels Mossos d’Esquadra.