ERC de Blanes votarà demà en contra de la aprovació del pressupost de 2018

Àngel Canosa i Albet Sanz, regidors d’ERC Blanes / Blanesaldia.com

Ahir es va reunir l’assemblea de la secció local d’ERC Blanes conjuntament amb els dos regidors del grup municipal per decidir el sentit del vot davant de totes les propostes i mocions que conformen l’ordre del dia del plenari. L’acord més destacat és que demà votaran en contra de l’aprovació del pressupost de 2018.

ERC Blanes critica en un comunicat l’endarreriment de la proposta d’aquests pressupostos, que ja van ser presentats i no debatuts a l’anterior ple i que van ser retirats a voluntat del mateix govern local, la qual cosa implica que ara, que estem a prop de l’equador de l’any, hem de dedicar-nos a decidir quina serà la planificació econòmica d’aquesta anualitat. Destaquen que no és la manera de fer les coses, perque al final el que haurem de valorar-ne és el grau de compliment i mirar, potser de reüll, les coses que s’han deixat de fer.

Consideren que la manera procedir del PSC, com ha intentat sumar vots i la seva actitud real ens situen en un moment crític.

Després de dir que negociaríem abans del ple d’abril cosa que no es va fer, si més no amb ERC, i de tenir un nou termini per fer-ho, les aportacions noves han estat mínimes i encara diríem que vergonyoses.

Entenem que la ciutadania ha de saber que el PSC no ha presentat cap proposta nova, que des d’ERC li vam fer arribar consultes que van ser resoltes sense gaire dedicació en alguns casos, i el que considerem pitjor encara: no s’ha dignat ni a donar resposta a cap de les propostes fetes pel nostre Grup Municipal.

Les mesures proposades, més que no pas un llistat de motius, les enteníem com una exposició de voluntats. Propostes com ara augmentar la pressió fiscal per als grans tenedors d’habitatges, o incorporar mesures fiscals en benefici de la creació real d’una bossa d’habitatges de lloguer social, o encara fer realitat les sancions als bancs i entitats propietaris de pisos buits al nostre municipi. Hem proposat uns pressupostos participatius, realistes, aprenent d’antics errors, acompanyats d’una reglamentació que els faci reals i efectius.

És cert que, d’entrada, van tenir bones cares però el que ha succeït finalment és que, coincidint amb la signatura pública d’un pacte de transparència amb Ciudadanos que ningú no ha pogut llegir, al nostre grup municipal només li han donat com a resposta el silenci.

Ens mou el ple convenciment que els pressupostos, tots, sempre es poden millorar, i que la proposta inalterada del PSC manté coses bones i dolentes, però el que no podem és votar ni a favor ni abstenir-nos davant d’aquesta manca de voluntat negociadora i el que trobem encara pitjor, davant del silenci o les poques ganes de fer.

En aquest context, la secció local d’ERC Blanes ha decidit votar que NO a uns pressupostos que es troben molt lluny del model d’autogestió i participació ciutadana que defensem; amb una resolució de problemàtiques socials que, malgrat certs augments de partides, no augura més que un cert continuïsme que caldria controlar de ben a prop per tal que no sigui un cop més una xifra escrita de la qual no s’executa ni una tercera part. Uns pressupostos que demostren que, lluny de governar d’una manera oberta i responsable, són un cop més un exemple de la manca de capacitat del PSC per arribar a acords si no és per fer el mateix de sempre, o per fer-ho encara pitjor.