Més de 1.500 jugadors de bàsquet d’arreu de Catalunya omplen la Ciutat Esportiva Blanes

La Ciutat Esportiva Blanes va tornar a ser ahir diumenge la capital catalana del bàsquet a través de la Trobada Final del PDP i Tecnificació que s’hi va allotjar des de les 9 del matí i fins quarts de 4 de la tarda.

Més de 1.500 jugadors procedents d’arreu de Catalunya van participar en una jornada que va aplegar en total més de 3.000 persones, comptant familiars i tècnics que acompanyaven els nois i noies. 

L’esdeveniment estava organitzat per la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) amb el suport de l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Blanes. Els nois i noies que han participat enguany són nascuts els anys 2004, 2005, 2006 i 2007, i procedien d’un total de 42 centres repartits per tot Catalunya. 

La Trobada Final del PDP (Programa de Detecció i Perfeccionament) ja fa molts anys que té la seva seu a Blanes, on s’hi ha allotjat des del 2013. La intensa jornada esportiva va incloure la celebració de 82 partits que van tenir lloc a la Pista Verda de la instal·lació esportiva blanenca. Igual que en anteriors temporades, durant la trobada van haver altres activitats, com ara una xerrada formativa per a tots els pares i mares dels jugadors i jugadores de Gx2. 

La xerrada va anar a càrrec de Guillaume Gratte, psicòleg esportiu i fundador de Gx2, i el tema que es va tractar va ser com abordar i resoldre els conflictes que es poden donar en situacions del bàsquet en edats de formació. A nivell local, el Club de Bàsquet Blanes va col·laborar en l’esdeveniment amb una carpa exterior on es van servir refrescos i entreteniments gastronòmics. 

Un dels punts culminants de la jornada va ser la ja tradicional fotografia de família que aplega tots i cadascun dels participants al bell mig de la pista. Va ser el moment en què els més de 1.500 nois i noies acompanyats dels respectius tècnics i membres de la Federació van aplegar-s’hi. També s’hi van afegir l’alcalde de Blanes i regidor d’Esports, Mario Ros, així com el regidor de l’Ajuntament de Blanes i conseller d’Esports al Consell Comarcal de la Selva, Joel Comas, entre d’altres autoritats. 

Fotos: Ajuntament de Blanes