El duo de guitarra espanyola Gatticattivi actuarà demà a Blanes dins el cicle Música a l’Esperança

El concert es farà a la capella de l’Esperança a partir de les 22 hores

Gatticattivi

El duo Gatticattivi és una volta al món de la guitarra espanyola des d’una perspectiva diferent, alimentada por una llarga amistat, una experiència musical extra-clàssica i un gran amor per la música i per aquest instrument.

Carlo Doneddu i Caterinangela Fadda, es van formar amb el  mestre Armando Marrosu, deixeble del guitarrista i compositor Emili Pujol, van tocar junts a l’orquestra de 16 guitarres “Guitar Ensamble del Asociacion Guitarristica Sassarese” i en el “Righel Quartet”.

Tots dos es traslladaren a Barcelona amb una beca de la regió de Sardenya para perfeccionar-se amb el mestre Fernando Rodríguez en el curs de postgrau de l’Escola d’Arts Musicals Luthier i van seguir una trajectòria similar que els va acostar a la cançó d’autor i al folklore sud-americà, amb mirades a la improvisació i al jazz.

Caterinangela Fadda

Va néixer a Siligo (Sardegna). Enamorada de l’instrument que escoltava tocar a la seva mare, va començar els estudis de guitarra clàssica als nou anys i es va graduar al Conservatorio di Musica “Luigi Canepa” de Sassari (Sardenya) l’any 2001. Durant els anys de conservatori participa en els cursos de perfeccionament “Emili Pujol” a Cervera (Catalunya) amb el seu mestre i més endavant va participar en cursos de perfeccionament i masterclasses amb altres noms com Alberto Ponce, Carles Trepat, Miguel Trapaga o Gianpaolo Bandini.

L’any 2009 acaba el postgrau a l’Escola d’Arts Musicals Luthier de Barcelona, de la que es converteix en professora l’any següent. Forma part de l’“Associazione Chitarristica Sassarese”. Des del 2006 toca amb la cantautora algueresa Claudia Crabuzza en el duet Violeta Azul, un homenatge a Violeta Parra i a totes les dones lluitadores dels anys 60 a Sud-Amèrica i amb aquest projecte l’agost de 2010 van guanyar el “Premio María Carta” a Siligo.

Paral·lelament, forma part de la banda barcelonesa “Dinatatak” que proposa un cocktail fresc on es barreja la música jazz, funky, ritmes ètnics, flamenc, teatre i pinzellades de claqué. Amb Dinatatak organitza una gira de concerts per perruqueries de Barcelona per a promoure Creative Commons com alternativa a la SGAE, toca com grup teloner de Ojos de Brujo i porta el projecte a diversos festivals europeus d’Alemanya, França, Itàlia i Espanya.

L’any 2016 participa como invitada al “Premio Tenco” de Sanremo (Itàlia) amb Claudia Crabuzza i l’any següent amb Dinatatak.

Amb Dinatak ha enregistrat el disc “Nombres Propios” (compositora i arranjadora), amb la cantautora catalana Rusó Sala, amb qui va venir a Música a l’Esperança l’any 2014, “Fil de coure”, amb la cantant italofrancesa Sighanada (Dominique Fidanza) “Mitofonie” (productora, arranjadora i intèrpret) i amb Claudia Cabruzza “Com un soldat” (arranjadora i intèrpret).

Carlo Doneddu

Originari de Sassari, a Sardenya, Carlo Doneddu ha escollit Barcelona com a casa temporal. Graduat en guitarra clàssica l’any 2002 al Conservatori de Sassari, igual que Caterinangela, el curs 2006/2007 fa el curs de postgrau de l’Escola d’Arts Musicals Luthier. Des de ben petit, Doneddu ha combinat la passió per la música clàssica amb la cançó d’autor o les melodies populars i tradicionals. Aquest eclecticisme musical forma part de la seva base artística i l’ha portat a implicar-se en projectes molt diversos: és fundador l’any 2002 de la banda “Figli di Iubal” amb  la qual publica dos discos, el segon d’ells (Un anno sull’altipiano – Opera da due soldi, 2006) inspirat en l’escriptor i polític antifeixista Emilio Lussu que es va convertir en espectacle teatral i musical. El 2013 va fundar la Carraioru Social Band, que aportava un toc de world music a les cançons populars sassarianes.

En el 2009 presenta el concert “La Buona Novella” amb la cantant Antonella Ruggiero, l’Ensemble Laborintus i el Cor Polifonica Santa Cecilia di Sassari.

Tot i això, no és fins al 2014 que Doneddu decideix publicar el primer àlbum en solitari, Le canzioni dell’estate, tot un repertori que es mou a cavall de la música d’autor, el jazz o la world music.

L’any 2015 participa a l’espectacle “Del Paral·lel a Nàpols” amb la cantant i actriu Ester Formosa i el trompeta Nico Casu més la col·laboració d’Adolfo Osta (Música a l’Esperança 2000) al Teatre Nacional de Catalunya, engega el “Carlo Doneddu Quartet”, que té Marco Boi al contrabaix (Música a l’Esperança 2017) i col·labora amb el grup de rock català “Nuar”.

Més tard munta “Duotrio“ amb Vanessa Bissiri, cantant de “Dinatatak”, amb qui es presenta al Festival Barnasants.

Des de 2009 treballa també de tècnic de so al Casagliana Recording Studio (Olbia, Sardenya).

Ha compost la banda sonora per a diverses pel·lícules, curtmetratges i documentals, entre les quals “SaGràscia” i “Perfidia”, del director Bonifacio Angius, que va concursar l’any 2014 en el Festival Internacional del cine de Locarno (Suïssa) i molts altres festivals internacionals.

PROGRAMA

Quatre sonates originalment per a clavicèmbal:              Domenico Scarlatti (1685-1757)

Sonata en mi major K. 380 (L23) Andante commodo

Sonata en do major K. 430 (L 463) Non presto ma a tempo di ballo

Sonata in do major K. 159 (L.104) Allegro

Sonata en re menor K. 9 (L. 413) “Pastorale” Allegro

Danza Española núm.1 de                                                 Manuel De Falla (1876-1946)

Casa Pré-fabricada                                                              Maria Rita (n.1977)

Udite, udite amanti                                                              Giulio Caccini: (1551-1618)

Tango Suite per a dues guitarres                                       Astor Piazzolla (1921-1992)

Tango I – Allegro

Tango II – Andante

Tango III – Allegro

Agua e vinho                                                                         Egberto Gismonti (n.1947)