Inaugurada l’exposició de quatre joves talents a Casa Saladrigas de Blanes

Ahir es va inaugurar a Casa Saladrigas l’exposició de nous artistes emergents Joves Talents V.6 que arriba a la sisena edició.La mostra recull propostes de Carlota Mollet, Brenda Caballero, Eduard Kyrga i M. Àngels Maresma, quatre joves de Blanes, Ucraïna i Barcelona.

L’exposició Joves Talents V.6 es podrà visitar a Casa Saladrigas fins al 26 de maig els matins de dimarts a dissabte de 10 a 13 h, i a les tardes de dijous a dissabte de 17 a 20 h. L’acte inaugural celebrat ahir al vespre el va encapçalar el tinent d’alcalde de Joventut i Educació, Blai Vinaixa, acompanyat de regidors i regidores de l’Ajuntament de Blanes, així com d’una nombrosa presència de familiars i amics dels principals protagonistes de la vetllada: els quatre joves artistes.

Carlota Mollet

Aquesta barcelonina de 29 anys ha fet estudis de màrqueting i publicitat. Professionalment es dedica al màrqueting internacional en una empresa de cosmètica, però la seva veritable vocació és el dibuix i la pintura.

Les seves obres estan influenciades per la publicitat. La seva part de l’exposició l’ha titulat Intensitat, i compta amb dues vessants. A la primera hi ha fotografies passades a tela i redibuixades amb acrílic o a l’oli amb la tècnica del Transfer. Inclouen dos tipus de temàtiques: dones d’avui dia, segures i independents; i paisatges de la Índia. La segona part inclou diversos esbossos fets amb carbonets majoritàriament figuratius, alguns ràpids i a cop d’ull, i d’altres més assossegats, amb la intensitat com a denominador comú.

Brenda Caballero (il·lustracions de moda i retrats)

Nascuda a Blanes fa 26 anys,  en l’actualitat estudia Il·lustració a l’Escola Joso de Barcelona, pionera en el món del còmic. En aquesta exposició, la primera que fa, ha inclòs il·lustracions de moda i retrats de personatges que li agraden. Les seves il·lustracions representen el caràcter i l’energia femenina amb dones que porten roba on destaca el color, les textures i moviments que remarquen la bellesa de cadascuna d’elles.

Brend explica que l’objectiu que persegueix en les seves il·lustracions és inspirar a qui les mira perquè li generin tota una sèrie d’emocions, transcendint més enllà dels atractius vestits que hi apareixen.

Eduard Kryga (il·lustracions i dibuixos)

Nascut a Ucraïna fa 25 anys, va passar un temps a Kiev i després va venir a Blanes buscant un futur millor, perquè a Rússia no trobava oportunitats per guanyar-se la vida. Recorda que des que tenia dos anys feia dibuixos per entretenir-se.

Aquesta afició ha perdurat, perquè durant les estones mortes que hi ha en la recepció de l’hotel on treballa, aprofita per fer dibuixos amb un bolígraf. De formació autodidacta, ara s’està perfeccionant amb un curs d’il·lustració i disseny gràfic a l’Escola Pau Gargallo de Badalona. A l’exposició aporta una quarantena d’il·lustracions petites i grans. Moltes són idees bàsiques, incipients creacions de perfils o paisatges, així com d’objectes més complexos.

M. Àngels Maresma (Perfils)

Ha estudiat disseny gràfic, a l’Escola d’Art d’Olot, on actualment fa el tercer curs. Nascuda a Blanes fa 25 anys, des de ben petita el món de la creativitat i l’art li van cridar poderosament l’atenció, considerant el dibuix après de manera autodidacta com el seu gran aliat.

La seva aportació a l’exposició l’ha titulat Perfils, un projecte d’il·lustració de caràcter molt personal nascut l’any passat a partir d’un autoretrat, que ha anat creixent gràcies a totes aquelles persones que de manera voluntària s’han ofert per ser retratades.

Són 36 retrats on els personatges sempre apareixen de perfil, mirant en una mateixa direcció. Tots estan fets en línia, en traçat, i el seu denominador comú és l’absència d’ulls per transmetre la idea del paral·lelisme entre les realitats individuals: hi ha molts punts de vista, però tots són vàlids. D’altra banda, el fet que siguin de tipus vectorial fa referència a la nova societat digital. Tots els i les models dels retrats són persones de Blanes i Olot.

Fotos: Ajuntament de Sabadell