Adjudicats sis pisos amb protecció oficial a Blanes

Ahir l’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha assignat sis pisos amb protecció oficial  a Blanes. Els habitatges estan inclosos en el Pla de xoc per assignar els pisos desocupats de la Generalitat. Quatre pisos són de lloguer i estan ubicats al carrer d’Àngel Planells, que tenen una habitació, una superfície de 41 m2 i una renda mensual de 164 euros. Els altres dos es troben situats al passatge Mas Torrents, disposen de tres dormitoris, una superfície de 66,7 m2 a 72,6 m2 i un preu de 308 euros a 330 euros mensuals.

Són de lloguer amb opció de compra, cosa que permet a les persones adjudicatàries signar un contracte d’arrendament per 10 anys i, dins d’aquest termini, disposar d’una opció de compra. Si opten per adquirir el pis, durant els cinc primers anys de vigència del contracte podran donar com a entrada les quotes ja pagades. A partir del cinquè any, les condicions varien segons la quantitat abonada.

Aquestes assignacions formen part  del Pla de xoc de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, que té com a objectiu assignar uns 3.000 habitatges desocupats del parc públic de la Generalitat. Les mesures més rellevants del Pla són les següents:

1.- Reconversió dels habitatges de compra a lloguer amb opció de compra

2.- Rebaixa dels preus de lloguer per situar-los per sota dels de mercat lliure

3.- Règim d’adjudicacions més àgil, amb convocatòries permanentment obertes.