anuncio_erc

Èxit de participació al concurs d’Instagram amb imatges del primer tram del Camí de Ronda de Blanes

Des que a mitjans del passats mes de març es va fer la reobertura al públic del primer tram de l’antic Camí de Ronda de Blanes a Cala Bona, han estat centenars el nombre de persones que s’hi ha acostat per gaudir d’aquest nou racó natural blanenc recuperat al temps.

Amb l’objectiu de donar a conèixer-ho i promocionar a l’hora aquest recuperat atractiu turístic, l’Ajuntament de Blanes va posar en marxa dues accions.

Una d’elles ja va ser un èxit de participació, amb les dues visites guiades que va fer l’historiador blanenc i tècnic de l’Arxiu Municipal de Blanes, Aitor Roger. De fet, es va penjar el cartell de ‘places exhaurides’ després que ja es va haver de programar una segona sessió i ampliar el nombre de placer per poder donar resposta a l’elevada demanda que va haver des d’un primer moment.

L’altra acció promocional natural és un Concurs d’Instagram que proposa recollir en una instantània el fotogènic emplaçament, que proposa mil i una maneres de capturar la bellesa més brava d’aquesta part del territori gironí. El termini per començar a penjar fotografies va coincidir amb el cap de setmana que es van fer les dues sessions de visites guiades, el 18 de març, i s’esgotarà divendres vinent.

Concurs d’Instagram amb el suport de la galeria @cat_imatges

La idea de l’Ajuntament de Blanes ha estat vehicular el concurs fotogràfic a través d’Instagram per la gran popularitat que darrerament ha situat aquesta plataforma com la més utilitzada enfront altres xarxes socials més conegudes com Facebook i Twitter. Per organitzar-ho, s’ha comptat amb el suport de la galeria d’Instagram @cat_imatges, especialitzada en incloure les millors fotografies de paisatges naturals de Catalunya, així com la col·laboració de la fotògrafa i instagramer blanenca @ogacu.

El concurs premiarà les tres millors imatges que la creativitat de blanencs i visitants puguin concebre tenint com a objectiu a immortalitzar el primer tram del Camí de Ronda de Blanes, ple de racons on la bellesa natural de la Costa Brava es mostra en plena efervescència. Fins al moment, els resultats estan superant amb escreix les expectatives, amb més de 300 treballs que aspiren a ser triats entre els tres guanyadors.

Després que el termini es va encetar el passat 18 de març, hi haurà temps per presentar fotografies fins les 12 de la nit del proper divendres 6 d’abril –és a dir, les 12 de la mitjanit entre divendres i dissabte- i cal etiquetar-les amb el hashtag #camiderondablanes. Un dels requisits lògicament indispensable és que les imatges corresponguin a aquest primer tram del camí de ronda recuperat i per això, un cop tancat el termini de presentació d’originals, es farà una primera tria per descartar aquelles instantànies que no corresponguin a aquest indret blanenc.

La mecànica del concurs és molt senzilla; durant el proper cap de setmana 15 fotògrafs especialitzats de la galeria @cat_imatges triaran cadascun d’ells els tres treballs que jutgin com els millors. A partir d’aquí s’entrarà en la fase de deliberació i veredicte final, i entre dilluns i dimarts es comunicarà als tres autors/autores, fent-se públic després a través dels mitjans i les xarxes socials.

Tres lots de productes blanencs com a premi

A diferència d’altres concursos, aquest no farà cap classificació de primer a tercer, considerant que les tres fotografies són primers premis en igualtat de condicions. Per aquest motiu, cadascuna de les tres persones premiades rebrà un lot que inclou 10 productes gastronòmics blanencs, valorat en 80 euros. Dimarts vinent, quan sigui públic el veredicte i l’organització es posi en contacte amb els guanyadors, se’ls emplaçarà per fer el lliurament dels premis.

Fotos: Ajuntament de Blanes