Avui i demà es pot fer donació de sang a la Biblioteca Comarcal de Blanes

Ajuntament de Blanes

El Banc de Sang i Teixits de Girona, amb el suport de l’Ajuntament de Blanes i el Departament de Salut de la Generalitat, ha organitzat aquesta setmana una doble jornada de Donació de Sang. S’allotjarà a la Biblioteca Comarcal de Blanes, i tindrà lloc els propers dijous i divendres, 5 i 6 d’abril respectivament.

La jornada d’avui dijous 5 d’abril es farà a la tarda, des de les 4 i fins les 8 del vespre, mentre que demà divendres 6 d’abril, s’allargarà durant tot el dia amb horari partit: des de les 10 del matí fins les 2 del migdia, i des de les  4 de la tarda fins les 8 del vespre. Des del Banc de Sang s’ha remarcat la importància que la ciutadania col·labori en aquestes jornades voluntàries.

Actualment, hi ha sang a Catalunya per cobrir les necessitats dels propers 7 dies, un nivell que consideren baix. De cada donació de sang se’n separen els glòbuls vermells, el plasma i les plaquetes. Les plaquetes caduquen als 5 dies, per això és molt important aconseguir un mínim de 700 donacions al dia per poder garantir que tots els malalts, especialment els que estan en tractaments de càncer, tindran plaquetes suficients.

Segons dades del Banc de Sang, Blanes és el municipi d’arreu de la comarca de la Selva on es van fer més donacions de sang durant l’any passat. Van haver un total de 1.271 donacions, mentre que a Lloret se’n van fer 619, i a Santa Coloma de Farners 484, per citar les tres poblacions amb un major nombre.

Es van fer un total de 23 campanyes, de les quals la gran majoria es van emplaçar a la Biblioteca Comarcal de Blanes. Durant l’estiu, com és habitual, es van fer jornades extraordinàries amb l’ajut de la unitat mòbil del Banc de Sang, el bus que durant els darrers anys s’ha estat instal·lant al Passeig de Mar.

L’any passat, a més a més, la coincidència d’aquestes jornades extraordinàries amb els atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils van fer disparar el nombre de persones que es van adreçar per donar sang. Es van doblar les donacions, i els oferiments van incrementar-se un 786% en relació al 2016.