Nou èxit del Punt Informatiu de Recollida Selectiva a Blanes

També es va fer una enquesta a 74 persones

El Punt Informatiu es va fer uns dies abans que comencés la temporada alta de la recollida porta a porta, que ha començat el 15 de juny i s’allargarà fins al 15 de setembre.

Durant aquest període la recollida porta a porta de les dues fraccions –la de rebuig i l’orgànica- ha passat a fer-se cada dia. Al llarg de les hores que va estar en marxa el Punt Informatiu de Recollida Selectiva –el diumenge 10 de juny, de 10.00 a 14.000 h- s’hi van acostar unes 500 persones.

D’aquest total, 74 persones van participar en una enquesta sobre el servei de recollida d’escombraries. Un 97% dels enquestats creuen que és convenient separar i reciclar la matèria orgànica. D’altra banda, el 44% no sap on es porta la matèria orgànica un cop és recollida, però en canvi una major quantitat de persones, un 79%, saben que a partir de l’orgànica s’obté el compost, l’adob natural.

A la majoria dels enquestats li resulta fàcil o molt fàcil separar la matèria orgànica, concretament un 56% i un 22%, respectivament. Però, en canvi, un altre 22% afirma que li suposa una certa dificultat separar correctament la matèria orgànica.

Es va mostrar la maquinaria de NORA

Respecte del grau de satisfacció envers l’actual sistema de recollida de residus, el 66% afirma estar molt o bastant content, mentre que un 4% no n’està gens i un 8%, poc. Tal com van indicar els mateixos enquestats, algunes de les raons poden ser les olors i l’aspecte dels carrers en el cas de la recollida porta a porta.

Per últim, val a dir que mitjançant l’enquesta també es van recollir els comentaris, les queixes i els suggeriments que podien expressar els qui van participar-hi. En aquest sentit, la queixa més repetida és que la gent treu les deixalles quan no toca –en el cas de la recollida porta a porta-, o bé que cal disposar de molts cubells i espais a casa per poder separar els diferents tipus de deixalles domèstiques.

Pel que fa al material que hi havia al Punt Informatiu, es van vendre 1.197 paquets de bosses compostables, es van repartir unes 125 bosses de compost (adob natural que s’obté amb la recollida de matèria orgànica), 400 cendrers de platja i 280 cubells per a la recollida de FORM (fracció orgànica de residus municipals). D’aquests cubells, 200 eren del tipus reixat, dels quals es van esgotar les existències a mig matí.

A banda de la carpa central on es repartia el material i es feia l’enquesta a qui va voler participar-hi, al Punt Informatiu de Recollida Selectiva també hi havia un vehicle elèctric de neteja viària, un camió de recollida amb l’eslògan Recicla i marca’t un punt i un camió de recollida d’escombraries amb l’eslògan Recicla.

Un d’aquests camions és el nou recol·lector de la fracció orgànica que es va presentar al públic aprofitant l’organització del Punt Informatiu. L’objectiu era incidir en els esforços que s’estan fent tant des de l’Ajuntament de Blanes perquè els ciutadans facin la separació de l’orgànica com des de l’empresa encarregada de la recollida d’escombraries per comptar amb tots els mitjans necessaris per garantir un bon servei.

El Punt Informatiu de Recollida Selectiva estava organitzat per l’Ajuntament de Blanes a través de l’empresa de recollida de residus i neteja viària municipal, NORA. En aquest sentit, durant la jornada també es va facilitar informació general sobre la recollida selectiva, així com el número de telèfon d’atenció al ciutadà de NORA: 902 420 092.