Concentració a Blanes coincidint amb els 4 mesos en què els Jordis són a la presó

Ajuntament de Blanes

El vespre d’aquest divendres, coincidint amb els quatre mesos d’ençà que els Jordis són a la presó, l’ANC i el CDR de Blanes han protagonitzat una concentració, seguint la convocatòria que s’ha fet avui arreu de Catalunya. La mobilització ha tingut lloc al Passeig de Dintre, davant l’edifici de l’Ajuntament de Blanes.

Primer, l’ANC ha organitzat la lectura d’un manifest unitari de la Taula de Forces Polítiques de Blanes, formada per entitats i grups polítics, a través de les veus de sengles portaveus. Juanjo Navarro, del PDeCAT, Albert Sanz, d’ERC, i Núria Llorens, de la CUP, han llegit el text que recorda la injusta situació de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, així com l’anàloga situació que pateixen Oriol Juinqueras i Joaquim Forn.

Després de fer un repàs tot el què ha estat passant durant aquests quatre mesos i de l’actualitat més recent, el manifest s’ha tancat amb la reivindicació que s’ha fet sentir arreu del territori català: «Demanem que Jordi Sànchez i Jordi Cuixart surtin immediatament de la presó, que s’acabi d’una vegada aquesta vergonya espanyola, pròpia dels temps més negres de la seva història. Cap democràcia priva de la llibertat a ningú per defensar les seves idees polítiques pacíficament. Això va de democràcia, i la defensa de la democràcia ens tindrà sempre a punt a tots nosaltres, sempre als carrers».

Ajuntament de Blanes

Lectura de dues cartes de Sànchez i Cuixart

La segona part de l’acte s’ha centrat en la projecció de tres vídeos, intercalada amb la lectura de dues cartes enviades pels Jordis des de la presó de Soto del Real. El primer vídeo tractava sobre la jornada de l’1 d’Octubre, el segon recordava la figura de Muriel Casals, i el tercer era un muntatge del CDR de Catalunya sobre les mobilitzacions arreu del país.

Finalment, la concentració s’ha tancat amb la interpretació del Cant dels Segadors a capella, acompanyada amb la il·luminació de les llanternes d’alguns dels mòbils dels assistents, seguint el lema de la mobilització: Il·lumina la Llibertat. Durant l’acte també hi ha hagut una parada on es podia comprar una reproducció de la urna de l’1 d’Octubre a petita escala, així com màscares per reclamar la llibertat d’expressió i els simbòlics llaços grocs que reclamen la llibertat dels empresonats.