El concurs de Focs d’Artifici de Blanes se celebrarà enguany del dilluns 23 al divendres 27 de juliol

Foto: Joaquim Llorens i Garangou

La Comissió Tècnica del Jurat Qualificador, que encapçala l’alcalde de Blanes, Mario Ros, ja ha triat les dates en què tindrà lloc aquest 2018 el 48è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava. Serà la darrera setmana del mes de juliol, del dilluns 23 al divendres 27a partir de 2/4 d’11 de la nit des de l’entorn de la platja de Sa Palomera.

A l’hora d’escollir aquestes dates, els membres de la Comissió Tècnica han hagut de tenir en compte diversos factors. Un d’ells és que, en general, els dies en què es concentren més espectadors a Blanes per gaudir dels espectacles del concurs són els divendres i dissabtes. Una altra qüestió és que ha d’incloure entre les seves dates el 26 de juliol, festivitat de Santa Anna, la jornada central de la Festa Major perquè és la patrona del municipi.

Per últim, un altre condicionant és que el 28 de juliol se celebra l’Aplec de l’Amor a Cala Bona, i aquell dia mai no es fa concurs de focs. Agafant tots aquests factors, hi havia dues opcions possibles. Una era fer-ho des del diumenge 22 fins al dijous 26, deixant un dia de marge entre el seu acabament i l’Aplec de l’Amor. L’altra, la que finalment s’ha triat, que coincideix almenys amb un dels dos dies en què es concentra major activitat i afluència de públic a la vila: el divendres.

A principis del proper mes de març està previst que s’obri el termini perquè les pirotècniques de l’estat espanyol i estrangeres presentin les seves propostes per participar al certamen blanenc. Tindran temps per presentar les seves pliques fins a mitjans del mes d’abril, i serà llavors quan de nou la Comissió de Focs, amb el suport dels departaments de Cultura i Festes i de Contractació del consistori, s’encarregarà de fer el triatge de les empreses especialitzades que hagin fet arribar a l’Ajuntament de Blanes les seves ofertes.

Els membres de la comissió hauran de triar les propostes presentades valorant principalment tres aspectes: les característiques de l’espectacle dissenyat que es proposa llençar; les novetats tècniques i altres innovacions afegides; i els premis que ha obtingut l’empresa aspirant durant els cinc anys anteriors. Cadascuna de les cinc empreses que es seleccionaran d’entre les ofertes rebudes rebrà 19.000 euros per llençar el seu espectacle.

L’any passat es va augmentar el nombre de guardons que es concediran, amb un primer premi de 6.000 euros, i un altre de 2.000 euros pel segon classificat.