Aquest dissabte es farà a Blanes la festa infantil i la nit jove de Carnaval i el diumenge la rua

Ajuntament de Blanes

Blanes ja ho té tot a punt perquè aquest proper cap de setmana visqui amb l’habitual intensitat els actes del 7è Carnaval de la Costa Brava Sud, tots ells gratuïts.

Per segon any consecutiu, el principal al·licient del dissabte serà el nou emplaçament que hi ha per allotjar l’escenari carnavalesc: la Ciutat Esportiva, que ja es va posar en marxa per primera vegada al 2017.

Per això, la Pista Verda de la Ciutat Esportiva Blanes es transformarà dissabte en una sala de festes i atraccions perquè allotgi des de les 5 de la tarda i fins les 4 de la matinada un ampli ventall de propostes. Un dels avantatges serà la possibilitat de poder estacionar al pàrquing gratuït de l’exterior del recinte. D’altra banda, l’endemà diumenge hi haurà la Rua de Carnaval multitudinària.

En la línia marcada els darrers anys per potenciar el turisme familiar, dissabte la Ciutat Esportiva Blanes allotjarà diverses activitats pensades perquè les gaudeixi tota la família. A partir de les cinc de la tarda començaran les inscripcions per participar al Concurs de Disfresses Infantils mentre, simultàniament, es posen en marxa els inflables per a la canalla, amb més atraccions que l’any passat.

A les sis començarà l’espectacle infantil Tabasko que rasco, amb el grup Rovell d’Ou, que portarà animació i ball per a tots els públics durant una bona estona. A 2/4 de 7 es tancaran les inscripcions per participar al Concurs de Disfresses Infantil, i a 2/4 de 8 hi haurà la desfilada dels participants al concurs, que culminarà a les 8 del vespre amb l’entrega de premis.

El concurs de disfresses preveu tres primers premis en les tres modalitats: Categoria Mini (0-4 anys), Categoria Infantil (5-12 anys) i Categoria Familiar. Per participar al concurs és indispensable haver-se inscrit prèviament la mateixa tarda de la festa. L’activitat finalitzarà a 2/4 de 10 de la nit amb el tancament de portes al públic per adaptar la pista de la Ciutat Esportiva per al següent esdeveniment.

Ajuntament de Blanes

Nit Jove amb “El Club de las Muñecas”, “Pelukass” i DJ Send0

A partir de les 10 de la nit, la Ciutat Esportiva tornarà a obrir les portes per allotjar en aquest cas la Nit Jove de Carnaval, que s’encetarà a 2/4 d’11 de la nit amb el primer concert en directe. Es tracta del Club de las Muñecas, una banda que ofereix versions dels grans èxits dels anys 90’ i 00’, com ara els Maroon 5 i Robbie Williams, entre d’altres.

A quarts d’una de la matinada els rellevarà el grup Pelukass, coneguts pel públic perquè precisament ja van amenitzar la festa de carnaval alternativa que es va fer al Morralla de Blanes fa dos anys. Ofereix versions punk, rock i pop nacional i internacional dels anys 80 i fins l’actualitat. Així sonaran des dels immortals Queen fins a Shakira, passant pel Chaval de la Peca, Eminem, i fins i tot les Spice Girls.

Per arrodonir la festa, a partir de quarts de tres de la matinada continuarà dalt l’escenari la música de DJ Send0. Al llarg de tota la tarda i la nit hi haurà un servei de bar a la Ciutat Esportiva Blanes, a càrrec dels membres del Consell de la Joventut de Blanes. Per últim, cal apuntar que no es permetrà l’entrada als menors de 16 anys a la Nit Jove, llevat que vagin acompanyats amb progenitor o tutor.

Aitor Roger

Rua de Carnaval el diumenge

L’endemà diumenge els actes del Carnaval de la Costa Brava Sud 2018 a Blanes quedaran centrats en l’esdeveniment que any rere any ha anat guanyant més adeptes i admiradors. La Rua de Carnestoltes es posarà en marxa a les 5 de la tarda i atrau en cada nova edició un bon grapat d’espectadors, majoritàriament de Blanes però també de poblacions de la rodalia, així com visitants que arriben principalment des de diverses localitats de la Catalunya Nord.

La rua inclou enguany un total de 22 carrosses i 15 comparses, sumant més de 1.000 persones que rivalitzaran en originalitat, vestuari, coreografia, maquillatge i l’artesania esmerçada en les carrosses. Aquests són alguns dels trets que el jurat qualificador haurà de valorar alhora de destriar els guanyadors d’algun dels 15 premis –valorats en un total de 6.200 € en metàl·lic- que hi ha en total, i que distingeixen tres categories: carrosses d’entitats foranies, carrosses d’entitats blanenques i comparses sense distinció de la seva procedència.

Per decidir l’ordre en què desfilaran, la nit d’aquest passat dimarts es va realitzar un sorteig a la seu de Cultura i Festes de Blanes, comptant amb la presència de representants de la major part de colles inscrites. Seguint la tònica dels darrers anys, n’hi ha principalment de les tres viles de la Costa Brava Sud:  Blanes, Lloret i Tossa, així com d’altres més llunyans com Massanes, Pineda, i Riells i Viabrea.

Recorregut

Després que les carrosses i comparses s’hauran arrenglerat a l’Avinguda Joan Carles I, la capçalera començarà a moure’s a la Plaça de l’Escorxador i enfilarà per Riera Alta passant pel costat de la Plaça 11 de Setembre i el Mercat d’Abastaments de Mas Enlaire. Continuarà per la part nord de la Rambla Joaquim Ruyra, Plaça Solidaritat, Rambla Joaquim Ruyra sud, Plaça Catalunya, i Passeig de la Marina, acabant a la Plaça dels Països Catalans.