El PSC reclama que l’ACA assumeixi la recollida de residus sòlids del mar

Aquests blocs de formigó els va construir l’ACA. Ja fa temps que l’Ajuntament de Blanes en reclama la seva retirada

La federació del PSC de les comarques gironines considera que l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) no pot desentendre’s de la recollida de residus sòlids del mar i reclama que sigui l’empresa pública de la Generalitat de Catalunya qui assumeixi aquesta tasca. Els socialistes han fet coincidir aquesta reivindicació amb el Dia Internacional del Medi Ambient, però alerten que no es tracta només d’una qüestió mediambiental. El PSC recorda que un dels grans atractius de la Costa Brava és el seu entorn natural i la qualitat de les seves aigües. Per això, adverteixen que no recollir els residus flotants de les aigües del mar pot tenir conseqüències pel turisme.

«Per atraure turistes de qualitat, hem d’oferir un producte de qualitat» ha manifestat el primer secretari dels socialistes gironins i alcalde de Palafrugell, Juli Fernández. El PSC considera que, a més de l’ACA, la neteja de les aigües podria comptar amb la implicació de Ports de la Generalitat. Tesis que recolzen alcaldes socialistes d’altres municipis costers, com L’Escala, Palamós o Blanes.

El PSC considera que el Govern de CiU no ha de carregar el pes de la neteja de les aigües del mar als ajuntaments, ja que són les institucions públiques que més pateixen l’infrafinançament i els efectes negatius de la crisi econòmica. «Un servei compartit de neteja del mar és molt més eficient i té un menor cost per a tots. A més, mantenir les aigües netes té un retorn econòmic en forma de turistes de qualitat que aprecien en valor mediambiental de la nostra costa» ha afegit Fernández.

Per últim, els alcaldes socialistes de la Costa Brava recorden que, si no es recullen els residus sòlids quan floten a l’aigua, s’incrementen les dificultats i els cost econòmic de mantenir les platges netes, que és on van a parar totes les deixalles i restes orgàniques.