Blanes s’ha bolcat aquests dies en l’organització d’actes per recaptar fons per a la Marató de TV3

Una vegada més Blanes ha estat fidel a la seva cita anual amb la Marató de TV3 i s’ha bolcat en la recaptació de fons econòmics. Ho ha fet a través de diverses entitats i associacions que, comptant amb el suport de l’Ajuntament, han organitzat un bon grapat d’activitats durant els darrers dies, però especialment durant el passat cap de setmana.

Les ganes d’ajudar han fet que blanencs i visitants hagin pogut participar en una gran varietat d’esdeveniments. Així, hi ha hagut des d’una desfilada de soldats romans fins a tallers amb diferents activitats, passant per la venda de llibres de segona mà i un concert de cant coral, entre d’altres. Els han promogut des de centres escolars fins a associacions comercials, passant per entitats culturals i d’altres àmbits.

Soldats de la Legió V Macedònica desfilen pel centre de la vila

Una de les activitats més vistosa ha estat la que van protagonitzar dissabte a la tarda soldats romans de la Legió V Macedònica, acompanyats dels Manaies Iuniores, que van desfilar plegats en una impressionant cercavila que va atraure petits i grans en aquesta pacífica ocupació. Enguany ha estat la quarta edició consecutiva en què l’entitat blanenca ha organitzat una activitat solidària per recaptar fons per la Marató de TV3.

L’any passat es va incorporar un al·licient afegit especialment agraït pels vianants que han contemplat en dues edicions consecutives la desfilada. Després que al 2016 es van donar a conèixer els Manaies Iuniores, tant l’any passat com aquest 2017 han desfilat plegats, en una espectacular cercavila que va fer un recorregut pel nucli històric del municipi.

Activitats del CAU dissabte al matí

Una altra entitat que des de fa molts anys no deixa mai d’aportar el seu granet de sorra per recollir fons per a la causa solidària és l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa, el CAU. L’AEiG va organitzar dissabte al matí diverses activitats que van tenir lloc al Passeig de Mar, a l’alçada del Banc dels Músics. En total, es van recollir uns 700 € sumant les aportacions aconseguides entre totes les activitats.

Cada unitat –és a dir, cada grup de nois i noies estructurats per edats- es va encarregar d’organitzar activitats per recaptar diners. Els més grans –els trucs-, es van encarregar de la part gastronòmica de tot plegat, ja que van preparar el dinar popular on van participar un bon grapat de persones. L’àpat, que es va cuinar al mateix Passeig de Mar, consistia en el reconegut menú que sempre fa el CAU quan es tracta d’esdeveniments similars, oberts a la tota la ciutadania.

Concert del Cor de Cambra Sota Palau

Una altra entitat que contribueix sovint per a la Marató de TV3 és el Cor de Cambra Sota Palau. Dissabte passat va destinar la recaptació de la venda d’entrades del concert que va protagonitzar a l’Església Santa Maria per aquesta finalitat. Si bé la concurrència de públic no va ser la mateixa d’anteriors ocasions, la intensitat de l’esdeveniment va ser tan emotiva com sempre.

Dirigits per Josep Maria Guinart, els membres de la coral van oferir als espectadors un complert repertori de cançons tradicionals i populars, així com d’altres de música clàssica. A la primera part van sonar diversos temes tradicionals i populars de tots els temps, començant per la combativa Què volen aquesta gent, de Maria del Mar Bonet; i a la segona part un repertori de nadales tradicionals i populars.

Venda de llibres de segona mà i altres activitats

Una altra activitat que en aquest cas va tenir lloc aquest passat diumenge, coincidint amb el dia en què es va fer la Marató de TV3, és la venda de llibres de segona mà que van protagonitzar l’Associació de Botiguers de Blanes Centre. Des de les 9 del matí i ben bé fins les 3 de la tarda, van instal·lar la seva parada al Passeig de Mar, just a la cruïlla amb el Carrer Ample, per on sobretot els matins de diumenge hi circula un gran nombre de vianants.

Això va fer que la parada estigués al llarg de tot el matí força concorreguda, amb la opció d’adquirir llibres a dos preus únics: 1 € i 2 €. Aquesta ha estat la segona activitat organitzada aquests dies per l’Associació de Botiguers de Blanes Centre, que el 3 de desembre ja va organitzar una Quina Solidària al Casal de La Cooperativa.

Aquest passat diumenge el Passeig de Mar va allotjar simultàniament altres activitats per recaptar fons per a la Marató de TV3 organitzades pel Col·legi Cor de Maria i el Col·legi Santa Maria. En dies anteriors, l’Escola Mossèn Joan Batlle i l’Escola Sa Forcanera també han contribuït amb sengles marxes populars, així com la Fundació Privada Carl Faust amb visites al Jardí Botànic Marimurtra, la Residència i Centre de Dia ‘La Vostra Llar’, o bé la Biblioteca Comarcal de Blanes amb els Llibres que Curen.

Tot i que la Marató de TV3 ja s’hagi celebrat, a Blanes encara hi ha una altra activitat més que es farà per seguir contribuint a la recollida de diners per a la investigació de les malalties infeccioses. L’Associació de Treballadors de la Corporació de Salut de la Selva i el Maresme donaran 2 € per cada donació de sang que es realitzi el proper dijous 21 de desembre a la Sala d’Actes de l’Hospital Comarcal de Blanes. Les donacions de sang es poden fer de 11 a 16 h .

Fotos: Ajuntament de Blanes