La Generalitat projecta crear un carril bus a la GI-682 entre Blanes i Lloret

La GI-682 se satura facilment els mesos d’estiu / Foto: JFG

D’altra banda, el Departament de Territori i Sostenibilitat licitarà aquest proper mes de juny la redacció del projecte constructiu del carril bus segregat a la GI-682 entre els municipis de Blanes i Lloret de Mar.

El document detallarà les particularitats d’aquesta actuació, que preveu la reforma de l’eix existent al llarg de 6,25 quilòmetres per tal d’encabir la plataforma per a bus, amb un carril per sentit reservat a la part central de la calçada.

Això servirà per comunicar Blanes i Lloret en gairebé la meitat de temps respecte de la durada del trajecte actual, i beneficiarà a una mitjana de 700 vehicles/dia de transport col·lectiu per carretera que s’estima circulen per aquest tram. S’estima que, de mitjana, cada dia uns 700 autocars circularan pel nou carril, un cop estigui enllestit, segons informa Diari de Girona.

A més, durant el proper any es potenciaran les comunicacions amb transport públic entre aquests municipis, atès que es crearan serveis de bus exprés que reduiran la velocitat comercial en el corredor, s’incrementaran freqüències i es potenciarà la informació a l’usuari.