Darreres actuacions de l’Escola de Dansa Esclat de Blanes

L’Escola de Dansa Esclat, dirigida per la Sílvia Paz Orench, amb la col·laboració de la Natàlia Alcaide Rovira i de la Carla Garriga Baltrons, ha obtingut el reconeixement a la tasca que desenvolupa al món de la dansa.

Els seus alumnes -ballarins i ballarines- han estat premiats tant en la Competició Internacional de Dansa ANAPRODE com en el III Premi Jujol de Dansa Jove.

Els dies 4, 5 i 6 de maig es va celebrar al Palau de Congressos de Tarragona la final internacional de dansa ANAPRODE 2012, l’escola de Dansa Esclat s’hi havia classificat amb 11 coreografies de diferents modalitat de dansa: clàssica, contemporània, jazz i hip-hop- i van aconseguir tres primers premis amb felicitació del Jurat, un primer premi per Unanimitat del Jurat, tres primers premis i quatre segons premis.

El cap de setmana següent el 12 i el 13 de maig a SANT JOAN DESPI es va celebrar el III Premi Jujol de Dansa Jove.

Un Jurat internacional format per: Esmeralda Maycas, David Campos, Anna Maleras, Keith Morino, Esther Confalonieri i Ester León –tots ells ballarins, coreògrafs i docents- va tenir la sempre difícil tasca d’avaluar les coreografies presentades per una quinzena d’escoles de dansa d’arreu de Catalunya i d’Andorra.

L’Esclat hi va presentar deu coreografies, cinc peces de ballet i cinc peces de contemporani. En dansa clàssica-ballet van obtenir el segon premi i un reconeixement en el concurs individual clàssic categoria A1.

Dansa contemporània

Però va ser en la modalitat de dansa contemporània que l’Escola de Dansa Esclat va rebre un reconeixement a la tasca que desenvolupa, els balls que es van presentar van causar sensació entre els jurats, les altres escoles i el públic, i van obtenir el primer premi en el Concurs Grupal Contemporani categoria B3, amb la peça Mad World i el primer i el segon premi en el Concurs Individual contemporani categoria A1. amb les peces La vie en rose i Ilusion-. Tal i com va expressar un membre del jurat l’escola de dansa Esclat ensenya Dansa.

I la dansa és mes que ballar, és passió, és expressió, és art i els nens, nenes i joves que dansen ens han ensenyat que també és esforç, disciplina, constància, ajudar, riure, plorar, compartir i treballar tots junts i en equip.