Celebració a Blanes de la 8a edició de l’espectacle «Escoltem les Llengües del Món»

  • Foto: Ajuntament de Blanes

    Vint-i-cinc alumnes de l’Oficina de Català de Blanes mostren el seu país a través de la seva llengua materna

Aquest divendres al vespre la Casa de la Cultura de Blanes ha acollit l’espectacle audiovisual Escoltem les Llengües del Món, que ha organitzat per vuitè any consecutiu l’Oficina de Català de Blanes. L’acte ha consistit en la lectura de textos en més de quinze llengües diferents mentre es projecten imatges i s’escolta la música que han escollit els participants per presentar al públic assistent una mostra de la cultura dels seus països d’origen.

Foto: Ajuntament de Blanes

Els participants són alumnes que assisteixen regularment als cursos de català que s’organitzen a Blanes i que tenen una procedència prou diversa. A través de les diferents actuacions de l’espectacle, els assistents han pogut fer un viatge audiovisual arreu del món, que els ha portat a països com ara Romania, Colòmbia, Mali, Eslovàquia, Guinea Conakry, Brasil, Uruguai, Ucraïna, Argentina, Àustria, Xile, Rússia, El Marroc, Itàlia, Cuba, França, Gàmbia… i també els ha portat per diferents racons de l’Estat espanyol com ara Galícia, València i Andalusia.

L’objectiu d’aquest acte –que des que es va començar a organitzar ha comptat sempre amb una nodrida presència de públic- és mostrar respecte i interès per les diferents llengües que es parlen al planeta, siguin grans o petites. És una manera més d’entendre la convivència i de reivindicar també el respecte a la llengua catalana, a la llengua d’acollida.

Després de l’espectacle, s’ha obsequiat els assistents amb una mostra gastronòmica de plats típics de diferents països. Tot un viatge multicultural i molt emotiu a través dels sentits.