Concert per celebrar els 15 anys del Cor de Cambra Sota Palau de Blanes

Actuació el 2007 a Girona del Cor de Cambra Sota Palau

Demà divendres, 18 de maig, farà 15 anys que el Cor de Cambra Sota Palau de Blanes es va presentar amb un concert al Centre Catòlic, amb tal èxit que el van haver de repetir el diumenge següent. Demà el grup farà un concert dins del cicle «Música a l’Esperança»  que inevitablement serà de celebració inaugural del seu 15è aniversari, que es completarà amb tres concerts més durant el mes de juny on convidaran tres cors de fora (Cor Maragall de Girona, Coral Sant Adrià de Besòs d’aquesta població i Southern California Master Chorale de Cypress, Califòrnia, USA).

 

I per emmarcar-ho en el cicle de “Música a l’Esperança” presentaran un programa de polifonia antiga, des del segle XIV amb el llibre Vermell de Montserrat a principis del segle XVII, passant per autors com Janequin, del Encina, Escobar, Fletxa, Berchem, Palestrina, Victoria, Guerrero, Morley…

Sempre al voltant de 20 veus, El cor de Cambra sota Palau està dirigit per Josep Maria Guinart. En aquests 15 anys ha arribat a interpretar 180 cançons en 18 idiomes, que van des del segle XII fins a obres contemporànies, incloent-hi dues obres escrites expressament per a ells.

Actualment porta realitzades més de 170 actuacions, de les que destaquen el Festival Internacional de Música de Cantonigròs el 2001, les actuacions a L’Advent Coral de Praga el 2005 i la interpretació del Llibre Vermell de Montserrat amb la Companyia Elèctrica Dharma i el Cor Anselm Viola al Festival de Música de Torroella de Montgrí i a Blanes, entre les més de 30 ciutats visitades. El gener de 2002 van presentar un CD amb 20 cançons amb el títol de «Sota Palau a Palau».