La PAHC de Blanes alerta que persones grans no poden pagar la calefacció

Des de la Plataforma d’activistes d’habitatge (PAHC) volem alertar que hi ha una part important de gent gran a Blanes que no tenen una pensió digna, amb molta dificultat per arribar a final de mes, que no pot pagar la calefacció per escalfar-se a l’hivern a casa i que tenen risc de patir problemes de salut.

Viure per sota dels 18 graus  a les llars pot tenir efectes per la salut d’aquests col.lectiu de persones d’edat avançada.

Les companyies elèctriques com Endesa segueixen fent talls de llum a les persones amb vulneravilitat social, que no informen moltes vegades per por o per vergonya de la seva situació de pobresa als serveis socials de l’Ajuntament o al seu entorn i desconeixen les bonificacions socials de les grans companyies de subministrament.

L’Administració més propera com són els Ajuntaments haurien d’actuar inmediatament en els casos de pobresa energètica i evitar talls de subministraments bàsics a les persones més vulnerables.

Des de la PAHC Blanes també exigim una treva d’hivern als desnonaments de les entitats bancàries per les families sense alternativa habitacional i sense recursos.

Assemblea de la PAHC Blanes – Telèfon contacte 690153325