L’Ajuntament de Blanes reclama la llibertat de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart

Ajuntament de Blanes

Des d’aquest matí de dilluns la façana principal de l’Ajuntament de Blanes llueix una pancarta on es pot llegir el lema ‘Llibertat Presos Polítics’ en al·lusió als presidents de l’ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, empresonats fa una setmana, el dilluns 16 d’octubre.

Se n’han encarregat de penjar-la regidors de les tres forces sobiranistes amb representació al consistori blanenc: Juanjo Navarro (PDeCAT), Àngel Canosa (ERC) i Jaume Pujadas (CUP).

A finals de la setmana passada la CUP va proposar a tots els grups polítics municipals emprendre aquesta acció en senyal de rebuig. Ho va fer via correu electrònic, i aviat va trobar el recolzament d’ICV-EUiA, PDeCAT i ERC. Per la seva banda, tant PP com C’s van mostrar-se en contra. Davant aquesta situació, es va consultar a Serveis Jurídics de l’Ajuntament de Blanes quin havia de ser el procediment a seguir.

Ajuntament de Blanes

En aquest sentit, des de Serveis Jurídics es va indicar que es tractava d’una decisió que havia de prendre única i exclusivament l’alcalde de Blanes. Per aquest motiu, Miquel Lupiáñez va fer una ronda de trucades als diferents portaveus polítics a l’Ajuntament i, després de sondejar l’estat de la qüestió, va recolzar la proposta per dos motius: perquè la majoria dels grups municipals ho demanava, i per l’actual situació que s’està vivint al país.