Mor una dona de 83 anys que estava ingressada per legionel·losi a Blanes

L’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) confirma la mort d’una persona arran del brot de legionel·losi a Blanes, a la Selva. Es tracta d’una dona de 83 anys, que estava ingressada en estat molt greu.

Fins ara el brot ha afectat 6 persones, inclosa la víctima. De la resta d’afectats, dos van rebre l’alta mèdica i tres continuen hospitalitzats. Tots ells tenen entre 52 i 92 anys, si bé la mediana se situa als 82 anys. Tots els casos tenen patologia de base o edat avançada, i viuen o han estat al municipi durant el període d’incubació.

Els afectats van començar a presentar símptomes entre el 22 de setembre i el 8 d’octubre. En tres dels casos s’ha pogut recollir mostra clínica per fer l’estudi molecular.

Paral·lelament continua en curs l’enquesta epidemiològica per part de la Unitat de Vigilància Epidemiològica i l’estudi ambiental per part de l’equip territorial de Protecció de la Salut per delimitar les possibles instal·lacions de baix i alt risc presents a la zona i fer la inspecció i recollida i anàlisi de mostres de les mateixes.

A més, avui s’ha conegut l’existència d’una altra notificació relacionada amb la localitat de Blanes que està en estudi i a l’espera de fer la valoració per tal de confirmar si forma part del brot.