Intercanvi dels Pioners i Caravel·les de l’AEiG Pinya de Rosa de Blanes amb un agrupament escolta a Suïssa

Imatge dels escoltes blanencs a Suïssa

La passada setmana santa, els Pioners i Caravel·les (14-17 anys) de l’AEiG Pinya de Rosa de Blanes van fer un intercanvi amb un altre agrupament escolta a Suïssa. Un bus de línia els va portar a Berna, on, després de 16 hores de viatge, van ser rebuts pels scouts Suïssos. Després de dormir la primera nit a la riba del riu Aare, van caminar 30km fins a Steffisburg, la població on els van acollir els escoltes de l’agrupament Pfadi Dracheburg durant 8 dies.

El grup va aprofitar l’estada per visitar diferents punts característics de la zona com ara la muntanya Blueme, el llac Thunersee o el castell de Thun. Una altra de les activitats plantejades va ser un intercanvi cutural, on cadascun dels agrupaments explicava les tradicions i la cultura del país; a més, una de les nits els vam cuinar escudella i pa amb tomàquet amb embotit i una altra els suïsos també ens van cuinar un sopar típic. Algunes de les activitats més destacables que van realitzar van ser un “Crazy Challenge” que consiteix en posar-te un repte que has d’aconseguir en un temps determinat i sense utilitzar diners o llevar-nos a les 3 del mati, per fer tot tipus de proves i acabar  donant-se un nom escolta d’acord amb la nostra personalitat i “hobbies”.

De l’intercanvi han extrext una experiència inoblidable que els ha permès obrir-se a una altra cultura i maneres de fer les coses, aprendre noves maneres de fer escoltisme i, sobretot, fer nous amics tot compartint moments meravellosos. Probablement l’intercanvi tindrà el seu retorn l’estiu de 2013, quan esperen rebre els escoltes suïssos amb els braços oberts a Blanes.