Blanes celebra els actes oficials de la Diada amb la hissada de la senyera i l’ofrena floral a Lluís Companys

El matí d’aquest dilluns Blanes ha celebrat els actes institucionals organitzats per l’Ajuntament amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya 2017. La part més oficial del programa commemoratiu s’ha iniciat amb la hissada de la senyera des del balcó principal de l’edifici consistorial, acompanyada amb la interpretació del Cant dels Segadors.

Durant tres dies, l’única bandera que ha onejat a l’Ajuntament de Blanes ha estat la senyera, avui dilluns escortada per les altres dues de grans dimensions i llargària que s’instal·len simultàniament als dos costats de la façana. Aquestes altres dues senyeres cobreixen l’edifici de dalt a baix, des del terrat fins al carrer, i es despleguen a l’hora que un agent de la Policia Local s’encarrega d’hissar la bandera al so de l’himne nacional.

L’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, acompanyat de regidors i regidores del consistori, ha encapçalat l’acte oficial on també han participat comandaments i agents de la Policia Local i de l’ABP dels Mossos d’Esquadra en formació, i amb la salutació oficial corresponent mentre sonava l’himne oficial. Aquest és un dels moments més solemnes i emotius de la Diada a Blanes, i s’ha completat tot seguit amb una altra celebració carregada de sentiment que també han encapçalat els membres del plenari.

Marc Romero

Ofrena Floral davant el Monument a Lluís Companys

Es tracta de l’Ofrena Floral que s’ha fet davant el Monument a Lluís Companys que hi ha molt a prop del consistori, a tocar de la Plaça Catalunya. L’alcalde i representants dels grups polítics municipals han encapçalat l’ofrena floral que s’ha dipositat davant el monument en reconeixement de l’únic president escollit democràticament a les urnes que ha mort executat.

L’acte s’ha fet novament acompanyat amb la interpretació de l’Himne Nacional de Catalunya, comptant igualment amb la participació de representants dels cossos de seguretat que operen a Blanes. D’altra banda, diverses forces polítiques i coalicions també han protagonitzat sengles ofrenes: PDeCAT, ERC i EUiA-ICV i Batega per Blanes.

Marc Romero

Els únics grups absents en tots dos actes han estat Ciutadans i la CUP. Ciutadans no hi ha assistit per tercer any consecutiu, ja que no està d’acord amb el seu contingut, mentre pel que fa a la CUP, cap dels dos actuals regidors ha pogut participar-hi per motius laborals. Per últim, el regidor del PP no ha assistit a l’Ofrena Floral igual que els darrers anys, en aquest cas per l’estelada de grans dimensions que hi ha al costat del recinte on té lloc l’acte institucional.