Comunicat de l’acord polític pres per l’executiva d’ERC de Blanes

Albert Sanz, president d’ERC de Blanes

ERC de Blanes comunica a la ciutadania de Blanes el següent:

1r El Govern de Catalunya ha convocat la ciutadania a un referèndum d’autodeterminació el proper dia 1 d’octubre. Això, com a republicans i independentistes d’esquerres, ens omple de goig i ens obliga a la màxima responsabilitat.

2n Aconseguir que la ciutadania de Blanes pugui exercir el seu dret a vot amb condicions de normalitat absoluta a les de qualsevol altre procés electoral ha de ser i serà la nostra prioritat absoluta en els dies que falten per a l’exercici democràtic del dia 1 d’octubre.

3r Com a membres del Govern Municipal de Blanes els nostres regidors han demanat verbalment a l’alcalde, en Junta de Govern, quin ha de ser el seu posicionament sobre la signatura del Decret de Suport al referèndum convocat. L’alcalde, que és l’únic que té la competència de signar aquest decret, ha demanat un informe al Secretari de l’ajuntament que ha estat comunicat avui als portaveus dels grups municipals i que explicit: (sic.) “Per la qual cosa informo que l’Ajuntament no pot posar a disposició de la Generalitat cap local per a les votacions delreferèndum. Tanmateix tampoc pot prestar cap mena de col·laboració amb aquesta finalitat.”

4t El nostre posicionament públic és manifest: l’Ajuntament de Blanes, per qualitat i decència democràtica, ha de deixar els espais electorals al servei d’una convocatòria com la del referèndem del dia 1 d’octubre.

5è La responsabilitat de govern ens obliga a intentar, fins el darrer moment possible, que tot el que es pugui fer a Blanes perquè la ciutadania pugui votar amb les condicions de vot normalitzades, s’ha de fer.

6è La qualitat democràtica i la confiança mútua en l’acompliment dels acords presos és un requisit indispensable per a la governabilitat.

7è L’alcalde de Blanes és a temps d’acomplir amb el que ell mateix ha verbalitzat com el seu ideari: “el sentiment general a Blanes i de la pròpia executiva [d’agrupació] del partit [PSC] és que estaria bé que votéssim com es va fer al Quebec i a Escòcia”. Estem absolutament d’acord amb ell quan argumenta que “Votar és un exercici democràtic”. Demà al dematí és el límit de 48 hores.

En atenció a la trajectòria i experiència política que compartim a hores d’ara amb el Senyor Miquel Lupiáñez, com a membres de govern, i en la consideració que ens mereix la seva condició d’alcalde de Blanes, de demòcrata i de polític amb qui hem signat uns acords de governabilitat, ERC de Blanes anuncia els passos que seguirà des d’ara fins al dia 2 d’octubre, cas que demà al dematí no s’hagi produït la signatura del decret:

1r Dimarts dia 12 de setembre, primer dia hàbil després que s’hagin esgotat les 48 hores que el Govern ha donat a les alcaldies perquè comuniquin les incidències en la disponibilitat dels espais electorals, presentarem una sol·licitud per escrit per demanar una resposta sobre quina actuació ha decidit dur a terme l’alcalde al respecte de la cessió dels espais.

2n Els dies que queden fins a la realització del referèndum romandrem en el govern, d’acord amb les condicions de l’acord de govern que vam pactar, per poder actuar de forma eficient i amb informació de primera mà, sobretot pensant en la votació del dia 1 d’octubre.

3r El dia 2 d’octubre, l’executiva valorarà, amb els companys de l’assemblea d’ERC, tot el que s’hagi esdevingut en aquests dies que vindran, juntament amb tot el que ha estat l’any i mig que portem com a força política al govern de Blanes i, en funció de com sigui la valoració dels objectius polítics d’ERC de Blanes i la gestió política feta al govern, prendrem una decisió quant a la nostra continuïtat al govern de Blanes.

L’Executiva d’ERC de Blanes, com a màxim òrgan polític del partit a la nostra Vila, vol aprofitar aquest comunicat per encoratjar la ciutadania a assumir la democràcia i acudir massivament el dia 1 d’octubre a votar al referèndum convocat pel Govern de Catalunya, convençuts com estem que els valors democràtics són a la base de qualsevol entesa i pacte en la nostra societat.