La Colla Gegantera de Blanes continua celebrant els 25 anys

Javier Calvete

Demà dissabte, 2 de setembre, Blanes viurà una nova edició de la Trobada Gegantera, que enguany arriba a la 19a edició, i que s’inclou en el cicle celebratiu que viu aquest 2017 la Colla Gegantera de Blanes amb motiu del seu 25è aniversari.

Precisament una activitat relacionada amb aquesta efemèride serà la que dissabte vinent constituirà la principal novetat de la Trobada Gegantera. A les 12 del migdia s’inaugurarà la placa commemorativa del 25è aniversari que s’ha instal·lat a la façana del Casal La Cooperativa, on la colla gegantera té el seu local social conjuntament amb d’altres entitats del municipi.

Un total de 9 entitats participaran en els actes que constituiran el gruix central de la XIX Trobada Gegantera, que començarà a la tarda, a partir de les 5, amb la plantada de gegants al Passeig Cortils i Vieta, a tocar del Carrer Ample. Una hora més tard, a les 6, començarà la cercavila que farà un recorregut pels carrers més cèntrics del nucli històric.

La cercavila finalitzarà al Banc dels Músics del Passeig de Mar, on hi ha el Monument a la Sardana. Allà s’aniran interpretant els balls de gegants de les colles participants, així com el Ball dels Vecomtes, en Gastó i na Naterina, els dos gegants de Blanes. Per últim, hi haurà un torn de parlaments, el lliurament d’obsequis i el tradicional Concurs de Fal·leres, el crit de guerra dels geganters.

A banda dels gegants, gegantons i capgrossos de la Colla Gegantera de Blanes, l’amfitriona, també es comptarà amb les colles geganteres de Riudellots de la Selva, Caldes de Malavella, Lloret de Mar, Malgrat de Mar, Raval (Barcelona), i Bescanó. També hi seran la Banda Musical de Blanes i Mossèn Joan Batlle i els gegantons de l’Esbart Joaquim Ruyra. La presentació de l’acte anirà a càrrec de dos mestres de cerimònia d’excepció, els exmembres de la Colla Gegantera de Blanes Joan Bertrana i Guillem Bitlloch.