Blanes acollirà diumenge vinent 22 d’abril el Mercat d’Intercanvi

El Mercat d’Intercanvi s’allotjarà el proper diumenge, 22 d’abril de 2012, a l’avinguda Catalunya, al barri de la Plantera, des de les 10 del matí i fins a les 17.00 h. Es tracta d’una experiència que ja s’havia organitzat en anteriors ocasions a la vila, i que ara es vol tornar a impulsar amb l’objectiu que se’n puguin fer més edicions. La idea d’organitzar el Mercat d’Intercanvi està promoguda per membres del col·lectiu de Persones Indignades de Blanes. Per organitzar l’experiència, compten amb la implicació de l’Associació de Veïns de la Plantera i el suport de l’Àrea de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Blanes.

El Mercat d’Intercanvi vol ser un espai de trobada divertit i distès on es poden bescanviar tot tipus de productes i serveis. Per això està obert a la participació de tothom. La mecànica de funcionament és la següent: es tracta que una persona porti allò que no fa servir i s’endugui allò que li podrà fer servei fent ús del troc, és a dir, l’economia sense moneda.

Això sí: tot el que s’ofereixi ha d’estar en bon estat i ha de funcionar perquè, si no, es trencaria l’objectiu que té aquesta experiència. Aquest no és altre que aprendre a consumir d’una manera diferent i tenir clar que un objecte, abans de llençar-lo perquè ja no et serveix de res, pot tenir una segona vida amb una altra persona.

Per participar en el Mercat d’Intercanvi es pot fer amb una manta per posar-la al terra, on es poden exposar els objectes que es vulguin bescanviar. Paral·lelament, des de l’organització també s’ha previst una reserva gratuïta de taula i cadires per a tothom qui ho necessiti, si bé hi ha un nombre màxim d’elements que es posaran a disposició.

Activitats complementaries

Quan els potencials participants arribin al Mercat d’Intercanvi diumenge vinent caldrà que es dirigeixin al Punt d’Informació i després podran muntar la parada. D’altra banda, per passejar i atendre alhora la pròpia parada, recomanen no anar-hi sol, per poder treure el màxim profit de l’experiència.

Al Punt d’Informació també està previst que es faci divulgació de les ecoxarxes i la moneda social, que s’entén en el sentit que, en lloc d’atorgar a una cosa i/o servei un valor econòmic, es comptabilitzi amb valor de temps, a l’estil del que es coneix com a “banc del temps”.

Respecte del barem de valoració, des de l’organització també s’indica que tothom és lliure de valorar el que ofereix com vulgui, però sempre tenint en compte que no hi poden intervenir els diners. Per últim, quan finalitzi el mercat, cadascú s’haurà d’emportar tot allò que no hagi canviat.

Durant el mercat també està previst que es facin altres activitats, com per exemple una classe d’iniciació i roda de capoeira a partir de les 11’30 h del matí. També està previst que a les 16’00 h es faci una xerrada sobre les ecoxarxes i la moneda social i, durant la celebració del Mercat d’Intercanvi, es distribuirà la publicació “Rebel·leu-vos”.

Per últim val a dir que, en cas que les condicions meteorològiques no acompanyin i plogui, està previst que el Mercat d’Intercanvi es pugui allotjar a l’antic pavelló d’esports de Blanes, situat a l’avinguda Josep Tarradellas número 2, a tocar amb el passeig de s’Abanell.