L’Ajuntament de Blanes fa una posta a punt del casal de joves Morralla

Divendres passat van finalitzar els treballs de millora que s’han estat fent al casal de joves Morralla, Espai Creatiu, on també s’allotgen les dependències de l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Blanes.

L’actual emplaçament ha passat recentment a ser de titularitat  municipal, després que en un principi s’hi estava de lloguer. Això ha estat possible gràcies a un intercanvi de terrenys del consistori amb l’antic propietari. D’aquesta manera, ara tant el local com les reformes i millores que s’hi han realitzat han passat a ser propietat municipal. Es tracta d’incorporacions tant pel que fa a nou equipament com a re-estructuració de l’interior del local per optimitzar millor la seva capacitat i que els seus usuaris puguin fruir-lo en condicions més òptimes.

En total, l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Blanes ha destinat  15.000 euros en diferents actuacions, amb càrrec als pressupostos del 2016 i 2017. Les obres s’han anat combinant en el temps per no trencar la dinàmica de les activitats que es fan habitualment al casal.

A banda de fer un rentat de cara extern amb un nou pintat a les dependències, s’ha fet un nou disseny a  la planta baixa i s’ha reorganitzat el magatzem que està dins del backstage, a la planta baixa on hi ha la sala de concerts i s’hi fan la major part dels tallers i altres tipus d’activitats.

Una de les millores afegides ha estat pintar el característic logotip del Morralla sobre la barra de bar que hi ha a la planta baixa, que es va enllestir tot just divendres passat, coincidint amb la jornada de la revetlla de Sant Joan. Aquest senzill gest li ha conferit més personalitat, amb l’objectiu que els joves usuaris d’aquest equipament se’l facin encara més seu.

Pel que fa al nou equipament que s’ha instal·lat i incorporat, la major part correspon a material de so com ara altaveus,  monitoratge d’àudio a l’escenari, microfonia, cablejat, peus de micròfon, taules de control d’àudio, un ràdio-enllaç, etc. D’altra banda, també s’ha comprat un projector fixe, focus, material complementari audiovisual i material per a ludoteca, per engrescar als joves que participin en nous projectes.

Una altra innovació, en aquest cas per reforçar la seguretat del local dotat d’alarma, ha estat la instal·lació d’una tanca enreixada que barra el pas a l’accés directe des del carrer a la sala d’actes i de concerts, on hi ha l’equipament d’àudio i vídeo del Morralla.

El proper dissabte, per segon any consecutiu, els joves vinculats a Morralla Espai Creatiu envairan el centre de la vila amb un carregament de música, teatre i circ, a través de la Festa de Cloenda dels Tallers que s’allotjarà a la Plaça dels Dies Feiners a partir de les sis de la tarda i finalitzarà amb dos concerts amb els grups Provisional i Chotoko a partir de les 10 de la nit.

Fotos: Ajuntament de Blanes