L’Ajuntament de Blanes canvia el sentit de circulació del carrer Jaume I per millorar el trànsit

 La modificació es farà efectiva dimarts vinent i servirà per descongestionar la circulació al centre causada pel tall de la Rambla Joaquim Ruyra.
El tancament de la circulació al tram nord de la rambla Joaquim Ruyra de Blanes com a conseqüència de l’estat del calaix de la Riera (que va comportar danys estructurals en un edifici d’aquest carrer) es va haver de fer efectiu a finals del passat mes d’octubre. Això va provocar molts inconvenients circulatoris, canvis en les línies dels autobusos urbans, així com molèsties veïnals.

Un cop valorades les diverses alternatives circulatòries, i davant la perspectiva d’haver d’allargar el tancament d’aquest tram de la rambla Joaquim Ruyra, s’ha considerat necessari reordenar la circulació per garantir una major fluïdesa del trànsit en motiu de les vacances de Setmana Santa i de cara a l’estiu. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Blanes té previst posar en marxa aquestes modificacions el proper dimarts, 3 d’abril.

El canvi de regulació de trànsit consisteix principalment a modificar el sentit de circulació del carrer Jaume I entre la plaça de la Solidaritat fins a la girola de la plaça de l’Escorxador. Així mateix, també es canviarà el sentit circulatori del vial paral.lel a la plaça Onze de Setembre, del carrer Pep Ventura i del carrer Riera Alta.

Aquestes modificacions permetran que els vehicles que circulen pel carrer Ample i vulguin sortir de Blanes ho puguin fer pel carrer Jaume I i no hagin de fer el recorregut per la Rambla Joaquim Ruyra fins a la plaça Catalunya.

D’altra banda, amb aquest canvi també millorarà substancialment el recorregut de les línies d’autobús urbanes, que podran recollir el passatge de la zona del mercat de Mas Enlaire.

Per poder realitzar aquest canvi de circulació s’han hagut de fer diverses actuacions que es van iniciar dimecres passat i que continuaran aquests dies per tenir-ho tot a punt per dimarts: canvi de senyalització viària horitzontal i vertical, treballs a la vorera per permetre la circulació dels autobusos en els nous girs que hauran de realitzar, modificació del recorregut de les línies de transport urbà, preparació dels semàfors i els passos de vianants, retirada d’elements de mobiliari urbà, etc.

Totes aquestes actuacions estan valorades en 4.900 € pel que fa als treballs a les voreres i uns altres 900 € pels canvis semafòrics.

Tots aquests treballs culminaran la nit de dilluns a dimarts, quan s’efectuaran els canvis de senyalització definitius perquè l’endemà el canvi circulatori es pugui fer efectiu. Durant els primers dies en què estigui funcionant aquesta nova circulació, hi haurà una major presència d’agents de la Policia Local de Blanes, que informaran els ciutadans i conductors i que vetllaran per la seva seguretat a la zona on s’han fet les modificacions.