El Cor de Cambra Sota Palau actua aquesta nit a la Capella de l’Esperança

Foto: Lourdes

El Cor de Cambra Sota Palau, que agafa el nom de la seva antiga sala d’assaig, sota el Palau dels Vescomtes de Cabrera a Blanes, es va presentar a la seva vila el 18 de maig de 1997 després d’una mica més d’un any d’assaigs. Per celebrar el seu vintè aniversari, aquest mes ha programat tres actuacions. La capella de l’Esperança acull aquesta nit a partir de les 22h la segona.

En aquell primer concert es va interpretar un repertori amb cançons en vuit idiomes diferents (que avui ja en són vint-i-set), reflex de la seva varietat estilística, amb tal èxit que el van haver de repetir el diumenge següent. Format actualment per 22 veus, quasi la meitat de les quals hi són des de l’inici, compta amb un repertori d’unes 220 cançons, que van des del segle XII fins a obres contemporànies, incloent-hi dues obres escrites expressament per a ells.

En aquests 20 anys el cor ha fet 230 actuacions (quasi 120 d’elles concerts) a més de 45 ciutats diferents. Entre aquestes destaquen el Festival Internacional de Música de Cantonigròs el 2001, les actuacions a l’Advent Coral de Praga el 2005 i la interpretació del Llibre Vermell de Montserrat amb la Companyia Elèctrica Dharma i el Cor Anselm Viola al Festival de Música de Torroella de Montgrí. El gener de 2002 van presentar un CD amb 20 cançons amb el títol de “Sota Palau a Palau”. Des dels seus inicis el cor està dirigit per Josep Maria Guinart i Vilaret.

Sota Palau ha volgut repetir l’experiència del seu quinzè aniversari oferint un concert en aquest cicle de “Música a l’Esperança”. Fa cinc anys va fer un repertori de música antiga i del Renaixement. Aquesta vegada farà un repàs a la seva trajectòria, interpretant una peça que va estrenar cada un dels anys de la seva història, de manera que resultarà un concert estilísticament molt variat: Georg Friedrich Haendel, Josquin des Prés, Antoni Pérez Moya, Raimon Pelegero, Josep Maria Guinart , Sherri Porterfield, Jerry Leiber & Mike Stoller, Ben E. King, Jean-Philippe Rameau, Cristóbal de Morales, Tomás Luís de Victoria, Carlos Núñez Cortés, Nurit Hirsch, Dmitri Bortnjanski, Jacques Arcadelt, Francesc Vila, Jessie Irvine i Petr Pálka, a més d’algunes cançons tradicionals de procedències diverses.

D’altra banda aquest concert se suma als altres dos que Sota Palau ofereix pel seu vintè aniversari. Un ja haurà passat el diumenge 14 de maig al Teatre de Blanes amb la participació de la Coral Nit de Juny de Palafrugell. L’altre, diumenge 21 de maig , al Centre Catòlic amb el Cor Rupià. Tot plegat, un esforç considerable: 42 peces diferents constitueixen el repertori dels 3 concerts. En vuit dies! Un repte que pocs cors s’atrevirien a afrontar.

Cor de Cambra Sota Palau

Director: Josep Maria Guinart
Sopranos: Naiara Burgos Martín, Mercè Canaleta Valls, Esperança Gacia Passola, Rafi Nogareda García, Dolors Pardos Solanas, Montse Pomés Casas, Elisa Sola Ramos.
Contraltos: M.Carmen Ardanuy Fullana, Teresa Buchaca Estany, Rosa Canaleta Valls, Alba Lupiáñez Mateu, Antònia Petit Petit, Elisabeth Rodríguez Roquet-Jalmar.
Tenors: Rosa Eritja Lorente, Benigne Puigdomènech Pla, Francesc Saura Tordera, Joaquim Valls Ribas, Jordi Vilanó Vives.
Baixos: Àngel Campos Sebastián, Narcís Fortià Tor, Joaquim Portas Portas, Jordi Roig Collado.

Programa

Primera part

Canticorum Jubilo            Georg Friedrich Haendel (1685-1759)
El grillo                               Josquin des Prés (1450?-1521)
Nobody Knows                 Negro spiritual (Arr.: R. Spencer)
Marinada                            Antoni Pérez Moya (1884-1964)
D’un temps d’un país       Raimon Pelegero (n. 1940)
Sota Palau                           Josep Maria Guinart (n.1954)
Agnus Dei                           Sherri Porterfield (n.1958)
Ning wendete                    Tradicional de Kenia (Arr.: Lana Walter, n.1948)
Stand by me                       Jerry Leiber (1933-2011), Mike Stoller (n.1933) i Ben E. King (1938-2015)
Ô nuit                                   Jean-Philippe Rameau (1683-1764)

Segona part

Dominus meus                       Cristóbal de Morales (1500-1553)
O magnum mysterium          Tomás Luís de Victoria (1545-1611)
Teorema de Thales                Carlos Núñez Cortés (n.1942)
El Haderech                             Nurit Hirsch (n. 1942) (Arr.: Tova Porat)
Tebe Poem                               Dmitri Bortnjanski (1751-1825)
Ave Maria                                  Jacques Arcadelt (1504?-1568)
Zorongo                                    Francesc Vila i Ginferrer  (1922 – 2011)
Crimond                                    Jessie Irvine (1836-1887)
Vem kan segla förutan vind   Tradicional (Arr.: Sund, Robert, n. 1942)
Alleluia                                       Petr Pálka (1971-2006)