Entra en servei el reforç de la neteja i recollida de residus als negocis de la zona turística de Blanes

Ajuntament de Blanes

Des d’aquest dilluns 15 de maig i fins el 15 de juny, l’Ajuntament de Blanes, a través de l’empresa Nora –que s’encarrega del servei de neteja i recollida d’escombraries-, ha posat en funcionament un reforç d’aquests dos serveis.

Es tracta de l’anomenada temporada mitjana, que significarà un augment del servei que s’oferia fins ara en la Temporada Alta. Aquest va ser el compromís adoptat fa uns mesos pel consistori amb els establiments de restauració, així com amb els d’allotjament i grans productors de deixalles.

Aquest increment del servei suposarà suposa un increment del cost de gairebé 140.000 € sobre l’actual. La major part corresponen a despeses de personal per fer la neteja i recollida, que a partir d’ara s’ha passat a fer amb més torns de treball. La Temporada Mitjana es realitzarà en dues franges: del 15 de maig al 15 de juny i del 15 de setembre al 15 d’octubre.

Ajuntament de Blanes

Fins ara, el reforç del servei es feia en la Temporada Alta, del 15 de juny al 15 de setembre, però una de les peticions més reiterades que s’havia fet des del sector turístic envers l’Ajuntament de Blanes era que resultava insuficient per poder cobrir les necessitats que tenen. Això és perquè, amb l’arribada del bon temps, també s’incrementa el nombre d’establiments de restauració i allotjament que augmenten l’activitat.

La posada en marxa de la Temporada Mitjana que s’ha fet avui dilluns dia 15 ha suposat la incorporació de més personal de neteja, així com dels dies de recollida d’escombraries. Si en la Temporada Baixa es recull l’orgànica 4 cops/setmana i la de rebuig 3 cops/setmana, ara s’ha passat a fer igual que en Temporada Alta pels grans productors i establiments de restauració i allotjament: cada dia es recull tant d’orgànica com de rebuig. D’altra banda, també s’ha reforçat la neteja de la platja, que des d’ara ha passat a fer-se cada dia, similar a la Temporada Alta.

Quan entri en funcionament la Temporada Alta –del 15 de juny al 15 de setembre- hi haurà un equip de 7 persones que diàriament s’encarregarà de la neteja a la platja, mentre que en Temporada Baixa aquest mateix servei el fa un sol operari. Per la seva banda, la neteja dels carrers en Temporada Alta mou una 20ena d’operaris, un nombre similar al què es destina ara en Temporada Mitjana, mentre que en Temporada Baixa s’hi assignen 9 persones.

Una propera novetat serà la implantación del nou  model de recollida selectiva de cara al gener del 2018, que es caracteritzara per la recollida lateral dels residus.

Això suposarà una inversió de poc més de 840.000 euros per a la nova maquinària, material i vehicles que faran falta. Es considera important renovar la flota existent, ja que hi ha camions que tenen una antiguitat de 13 anys, i això provoca que hi hagi un parc de vehicles molt vell.