L’alcalde de Blanes es reuneix amb responsables d’establiments d’hostaleria i restauració

Foto: Ajuntament de Blanes

L’alcalde de Blanes, Josep Marigó, es va reunir ahir a la tarda amb responsables d’establiments d’hostaleria i restauració de primera i segona línia de mar de tota la franja litoral del municipi. La convocatòria, que es va fer mitjançant una circular que se’ls va fer arribar, també incloure la participació, entre d’altres, del president de l’Associació d’Hostaleria de Blanes, Enric Portas, i del president de l’Associació de Càmpings de Blanes, Joaquim Rabassa.

L’objectiu de la trobada –a la qual van assistir una trentena d’empresaris- era copsar quina era la seva opinió respecte del nombre de dies del Concurs de Focs d’Artifici. Tal com va explicar l’alcalde durant la reunió, tot i que l’equip de govern està lluitant perquè siguin més dels 4 dies que s’han previst en un principi “perquè pressupostàriament és difícil que puguin ser més”, volia saber quina opinió tenen sobre aquest tema els establiments d’hostaleria i restauració.

L’alcalde de Blanes ha valorat positivament el resultat de la reunió, ja que “Tot i que poden haver-hi opinions diferents, majoritàriament les conclusions a què jo arribo és que ells creuen que 4 dies ja és un nombre molt important per un concurs internacional de focs d’artifici”. D’altra banda, els representants dels establiments també van coincidir força en el fet que “Per ells és millor que siguin dies de cada dia, perquè diuen que els caps de setmana ja hi ha molta gent, especialment dissabte,  i en canvi els dies entre setmana són més fluixos”.

Després d’aquesta reunió orientativa, l’alcalde ha explicat que en parlarà amb l’equip de govern, així com amb els grups polítics municipals per comentar quina decisió es pot acabar prenent respecte del nombre de dies que tindrà el concurs de focs i els dies en què tindrà lloc.

Foto: Ajuntament de Blanes

La decisió final s’haurà de prendre abans de mitjan d’abril, ja que les bases per concórrer al 42è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava – “Trofeu Vila de Blanes” 2012, que ja han sortit en convocatòria pública, estableixen que la data límit per a la presentació de les propostes serà el dia 16 d’abril de 2012.

A les bases s’explica que l’Ajuntament de Blanes seleccionarà inicialment quatre empreses pirotècniques que seran les encarregades de participar en el concurs, tot i que addicionalment seleccionarà dues empreses de reserva, que també seran convidades a participar, en funció dels patrocinis que pugui obtenir el consistori.

En aquest sentit, a la reunió amb els representants dels establiments, l’alcalde de Blanes va explicar-los que des de fa setmanes la regidora de Cultura i Festes, Lara Torres, i ell mateix estan buscant patrocinadors i els nous models d’esponsorització del Concurs Internacional de Focs d’Artifici.

Foto: Ajuntament de Blanes

El problema amb què s’estan trobant, però, és que la major part d’empreses ja solen tenir a aquestes alçades de l’any els pressupostos de màrqueting i publicitat tancats des del novembre passat. Amb tot, tal com explica l’alcalde de Blanes, aquesta sèrie de visites els han donat la idea de proposar un nou model de patrocini: “Estem pensant de fer una zona exclusiva, una “zona VIP”, on les empreses puguin convidar clients i/o treballadors per veure els focs de manera privilegiada i amb més comoditats. La resposta és bona i estem obrint portes de cara a l’any vinent”.

 

Bases del Concurs de Focs d’Artifici

Les bases del 42è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava “Trofeu Vila de Blanes” 2012 estableixen que l’Ajuntament abonarà a cada pirotècnia participant un import màxim de 19.000 euros (IVA inclòs) per espectacle, i que per al primer classificat del concurs hi haurà un premi de 6.000 euros (sense IVA). Sobre aquest import s’efectuaran les retencions fiscals pertinents i el guanyador quedarà convidat per participar al concurs de l’any 2013.

D’altra banda, una de les novetats que inclou la convocatòria del 42è concurs de focs és que el guanyador serà convidat a participar al Castell de Focs d’Artifici que se celebrarà a la ciutat de Girona el dia 1 de novembre amb motiu de les Fires de Sant Narcís 2012. L’Ajuntament de Girona pagarà a l’empresa pirotècnica 12.000 euros (IVA inclòs), segons conveni signat amb l’Ajuntament de Blanes.