ICV-EUiA i Batega per Blanes mantenen el vot negatiu a l’aprovació del POUM

Urbanització dels terrenys del pla parcial Costa Brava / Blanesaldia.com

Ahir dilluns van reunir-se les comissions política i municipal de la coalició ICV-EUiA així com amb Batega per Blanes, que són el màxim òrgan de representació dels grups municipals entre assemblees, al qual també hi va assistir l’ex-regidor d’Urbanisme durant els anys 80, Maxi Antequera. Ambdues grups municipals sumen sis regidors en el consistori

Aquests dos grups municipals van analitzar la situació al voltant del bloqueig del nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) i les darreres reunions, tant amb treballadors com amb l’equip de govern, que s’han donat les darreres setmanes.

Així, totes les intervencions van assenyalar els nuls avanços respecte el POUM de l’any 2010, que aleshores va ser aprovat per tots els grups municipals del ple de l’Ajuntament de Blanes a excepció dels dos regidors d’ICV-EUiA, que hi van votar en contra. «Evidenciem que, malgrat trobar-nos 10 anys després de l’explosió de la bombolla immobiliària, avui es porta a votació el mateix pla general que el 2010, que preveu un creixement de més de 2.000 habitatges construïts quan avui tenim al municipi 2.300 habitatges buits i més de 7.000 de segona residència», ha declarat el responsable d’urbanisme d’ICV-EUiA Víctor Catalan.

Tanmateix, els grups municipals assenyalen que encara avui queden zones urbanitzables de l’anterior pla general de 1980 per construir-hi més de 1.000 habitatges més. En total, d’aprovar-se aquest pla general, Blanes aniria cap a un municipi de 80.000 habitants, el doble de l’actual, i pel qual els dos grups consideren inassolible i insostenible.

D’aquesta manera assenyalen que «independentment del debat sobre la legalització dels càmpings, aquest model de poble no és el nostre, portem anys treballant i caminant en una direcció oposada al model de creixement i de ciutat de PSC i CDC i per tant en cap cas podem avalar el nou POUM».