La Comissió d’Activitats coordina la planificació de les festes de barri de Blanes

Reunió de la Comissió d’Activitats

La Comissió d’Activitats, que s’ha tornat a reunir aquesta setmana, té per objectiu millorar la coordinació i la difusió dels actes que fan les pròpies associacions de veïns, i abaratir els costos de les festes veïnals i altres activitats que organitzen aquestes entitats. Un dels punts claus de la trobada que s’ha fet ha estat millorar la coordinació de les festes de barri per fer una programació conjunta.

L’objectiu és evitar en la mesura del possible que hi hagi diversos veïnats que coincideixin en l’organització de les seves festes un mateix cap de setmana, per poder d’aquesta manera fomentar la participació dels veïns d’altres barris i compartir millor els recursos que tenen al seu abast.

En aquest sentit, des de l’Àrea de Participació Ciutadana –que s’encarrega de la gestió d’aquesta comissió- se’ls ha fet arribar una llista de grups musicals blanencs que estan disposats a actuar amb preus més ajustats a les festes de barri perquè, d’aquesta manera, les entitats veïnals s’estalviïn diners en la contractació. Alhora, també es dóna suport als grups de música del municipi.

Seguint aquesta mateixa línia, l’entitat cultural blanenca «Crit d’Art» també s’ha ofert a fer sessions nocturnes de cinema a la fresca per a aquelles entitats que vulguin incorporar-ho al seu programa de festes, amb la projecció d’una selecció de curtmetratges dels Premis Gaudí de Cinema 2012.

Firas d’Intercamvi i de Segona Mà

D’altra banda, també s’ha informat a les associacions de veïns que formen part de la Comissió d’Activitats sobre propers esdeveniments que tindran lloc a Blanes en els quals es poden implicar. Es tracta, per exemple, de la Fira d’Entitats de Blanes, que està previst que s’organitzi de cara al setembre, o bé –més properes al calendari- una Fira d’Intercanvi i una Fira de Segona Mà.

La regidora de Participació Ciutadana, Lourdes Fàbrega, valora positivament els resultats que s’estan aconseguint a través de la Comissió d’Activitats: «Estem molt satisfets perquè hem aconseguit que les associacions de veïns participin. A més, després d’unes quantes reunions, es nota un ambient més participatiu, amb més ganes d’aportar, de dialogar entre elles. Aquest és un altre dels objectius que perseguim amb aquestes comissions, a més de coordinar esforços».

Un altre dels temes en què també s’està treballant des de l’Àrea de Participació Ciutadana amb les entitats veïnals és atendre la demanda d’espais de les diferents entitats i resoldre els greuges comparatius que hi ha en aquest sentit. Alhora, també es volen atendre les demandes de la resta d’associacions del municipi.

Després que aquesta setmana ja s’ha fet una nova reunió de la Comissió d’Activitats, la propera trobada prevista per a les entitats veïnals serà la Comissió de Manteniment de la Via Pública, que tindrà lloc l’11 d’abril i que coordina l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Blanes.

Un dels temes de què tractarà la Comissió de Manteniment de la Via Pública serà el Pla de Civisme, si bé a la trobada de la Comissió d’Activitats ja es van lliurar a les associacions de veïns els tríptics que formen part d’aquesta campanya.