Complexa evacuació d’una dona ferida al seu pis de Blanes

Diverses dotacions de cossos d’emergència i seguretat han hagut d’intervenir aquesta tarda de dimarts en l’evacuació d’una dona que ha resultat ferida a casa seva, a causa d’una caiguda fortuïta.

Faltaven 5 minuts per les 6 de la tarda quan la Policia Local de Blanes ha rebut l’avís que calia la seva intervenció en un domicili situat al barri de La Plantera.

Una dona de 65 anys, veïna de Blanes, havia caigut a casa seva i havia quedat ferida de gravetat. Al comprovar-se que s’havia trencat el cap del fèmur i, per tant, calia que el seu trasllat al centre sanitari es fes amb les màximes garanties d’immobilització, s’han avaluat les diferents alternatives que hi havia a l’abast dels operatius mobilitzats.

A banda d’una patrulla de la Policia Local de Blanes, també s’havia activat la intervenció d’una ambulància del SEM, així com dues dotacions dels Bombers de la Generalitat: un camió i una escala. Després de verificar que no era possible evacuar la dona ferida pels mitjans habituals, s’ha decidit fer-ho amb l’ajut d’una llitera especial acoblada a la cistella situada a la part final de l’escala dels bombers per baixar-la des del segon pis fins a peu de carrer.

Posteriorment, després que s’ha pogut dur a terme amb èxit l’elaborada operació, la dona ha estat traslladada a l’Hospital Comarcal de Blanes, on se l’ha atès de la fractura. Una de les qüestions que s’ha hagut de resoldre ha estat traslladar la víctima fins el pis del seu veí, ja que l’habitatge d’ella no dóna a la plaça on es podia emplaçar l’escala dels bombers, i en canvi el del veí si.

L’operatiu, que ha generat la lògica expectació dels veïns de la zona, s’ha allargat durant prop d’una hora i vint minuts, a les 19’15 h, quan finalment s’ha pogut donar per tancada la intervenció.

Fotos: Ajuntament de Blanes