Blanes apadrina el sorteig de la Grossa de Sant Jordi

La primera edició del sorteig de La Grossa de Sant Jordi 2017 comença el compte enrere. L’estrena del nou producte de Loteria de Catalunya tindrà lloc aquest dijous, 27 d’abril, a les 12:15 hores a l’escenari del Teatre de Blanes i compta amb el suport de l’Ajuntament. Blanes ha estat l’escollit per apadrinar el nou sorteig, en ser la localitat on es va repartir el primer premi de la Grossa de Cap d’Any 2016.

TV3 serà l’encarregada d’emetre, conjuntament amb Catalunya Ràdio, el programa del sorteig “Fem-la Grossa”, que estarà conduït pels presentadors de la televisió pública de Catalunya Lluís Marquina i Cristina Riba. El realitzador de Catalunya Ràdio, Sergi Cutillas, posarà la nota musical a l’espectacle.

Aquest primer sorteig de La Grossa de Sant Jordi, que té lloc el mateix dia que se celebra el 30è aniversari de Loteria de Catalunya, vol convidar els ciutadans de Blanes a participar-hi. L’encarregat de donar la veu a l’auditori serà en Ferran Aixalà. De fet, tres persones del públic, escollides a l’atzar, seran les mans innocents encarregades de prémer el botó del 5è, 4t i 3r premis. Els padrins del 2n i 1r premis seran, respectivament, Edgar Gómez, cantant de l’anunci publicitari de La Grossa de Sant Jordi, i Ricard Borrell, propietari de l’estanc del Mercat de Blanes on es va vendre el primer premi de La Grossa de Cap d’Any 2016.

Seguiment del sorteig i cobertura informativa

El sorteig de La Grossa es podrà seguir en directe a través de TV3 i Catalunya Ràdio, o bé des del mateix Teatre de Blanes. En aquest cas, caldrà confirmar l’assistència al telèfon 608 880 002. Així mateix, també es podran prendre imatges de l’arribada dels bombos i les boles a Blanes demà dimarts, 25 d’abril, a les 16:00 hores.

La web de loteriadecatalunya.cat també donarà els detalls dels cinc números premiats i, a més, oferirà la possibilitat de consultar a través d’un cercador si un bitllet ha resultat premiat. El divendres, 28 d’abril, els diaris La Vanguardia, El Periódico, El Punt-Avui, l’Ara, el Diari de Tarragona i el Segre oferiran planes especials amb tots els números premiats.Venda de bitllets fins a última hora

El primer sorteig de La Grossa de Sant Jordi surt amb una tirada de 12 milions d’euros, 10 milions en paper i 2 milions en suport virtual (el bitllet a través del terminal i per la compra on line). En total estan a la venda 80.000 números, del 00000 al 79999, a un preu de 5 euros el bitllet.

Els bitllets es podran adquirir fins a una hora abans del sorteig, és a dir, les 11:00 hores del mateix dijous 27, per internet, a través del web de Loteria de Catalunya, a qualsevol dels 2.000 punts de venda que actualment comercialitzen tots els productes de Loteria de Catalunya (quioscos, llibreries, bars, estancs, etc) i als establiments dels supermercats Bon Preu que tinguin instal·lat el terminal.

Cobrament dels premis

Els premis es podran cobrar durant els 90 dies després de la data del sorteig, és a dir, fins al 26 de juliol, a qualsevol oficina de Caixabank, o bé a la seu de Loteria de Catalunya, a la Gran Via 639, de Barcelona. Els números que s’hagin adquirit per Internet es cobraran automàticament al compte des d’on es van adquirir els bitllets.

Els premis de fins a 120 euros també es pagaran als punts de venda habituals que actualment venen la resta de productes que comercialitza Loteria de Catalunya i als establiments dels supermercats Bon Preu que tinguin instal·lat el terminal.

Per cobrar els premis s’haurà de presentar el bitllet original de la Grossa de Sant Jordi. Igualment, tota la informació sobre el cobrament estarà disponible al web de Loteria de Catalunya.