Filosofia per a comprendre, avui a Aula Blanes

Xavier Antich

Avui dimarts 28 de març a les 20 hores a la biblioteca comarcal de Blanes tindrà lloc la sisena xerrada del VII è cicle Aula Blanes. El reconegut filòsof Xavier Antich (UdG) ens oferirà la conferència «Per què volem comprendre?».

Xavier Antich és doctor en Filosofia, és professor d’Història de les Idees estètiques i director del Màster en Comunicació i Crítica de l’Art a la UdG. Actualment és també director del Programa d’Estudis Independents del MACBA. Les seves investigacions recents estan centrades en els àmbits de l’estètica i l’art contemporanis, amb especial atenció a les teories sorgides en el marc posterior a 1967 i a les pràctiques artístiques dels darrers quaranta anys.

La conferència està pensada com a invitació a la reflexió. Compartir el desig d’anar més enllà de les aparences de les coses, i amb les eines de la filosofia mirar de trobar una manera de travessarles.

Pel Dr. Xavier Antich la filosofia és una passió irresistible, com ho és la docència i la xerrada presenta sense reserves una voluntat d’acostar les dues passions en favor del comprendre. Comprendre com a previ a fer que les coses siguin d’una altra manera.