Prop de 1.700 persones participen a la Rua de Carnestoltes de Blanes

L’acte central del Carnestoltes de Blanes – Costa Brava Sud 2012 va ser la rua de la tarda del passat diumenge, en la qual van desfilar unes mil set-centes persones i centenars d’espectadors que es van aplegar als carrers del municipi. De les vint-i-nou carrosses i comparses de Blanes i de diverses poblacions de Girona i Barcelona. Hi havia set comparses de Blanes, quatre de Lloret, tres de Tossa, tres de Malgrat, tres de Tordera, dues de Pineda, dues de Riells i Viabrea, una de Palafolls, una de Calella, una de Massanes i una de Fogars de la Selva.

 

Durant la desfilada, un jurat qualificador va puntuar les comparses per escollir els guanyadors dels tres premis en les dues categories del Concurs de Carrosses i Comparses. El veredicte es farà públic el proper dimecres, 22 de febrer, coincidint amb la festa de l’enterrament de la sardina que tancarà els actes de Carnestoltes. Durant aquest acte també es farà públic el veredicte de l’altre concurs que és una novetat d’aquest 2012: el Concurs de Disfresses a la Feina, que es va fer amb la participació de diversos establiments del municipi al llarg de tot el dissabte.

Dissabte també hi va haver una festa infantil i ball amb la companyia Vatua l’Olla, que van presentar l’espectacle d’animació infantil Pugeu a la Furgo, amb música d’arreu, humor, balls, gags còmics i un crit  a la diversitat i les cultures del món. Al vespre va arribar el Rei Carnestoltes, que va fer una cercavila sortint des de la plaça Catalunya fins arribar a la plaça dels Dies Feiners, on va fer el pregó d’inici del Carnaval.

Els actes del Carnaval de Blanes – Costa Brava 2012 es tancaran dimecres vinent, amb la festa de l’enterrament de la sardina, que inclourà el seguici fúnebre, un cremat gratuït per escalfar els ànims de tots els assistents i un ball de fi de festa amb el grup La Suegra de los Mancebo. Es tracta d’una formació d’excel·lents músics provinents de formacions com Nadies, Frenètic, La Banda del Yuyu i Jazzments, que es reuneix amb l’única finalitat d’interpretar aquelles cançons que sempre els ha vingut de gust cantar, i que potser no formaven part ni dels estils, ni dels repertoris dels seus respectius grups.

Enguany l’Ajuntament de Blanes ha unit esforços amb els consistoris de Lloret i Tossa per organitzar conjuntament el Carnaval de la Costa Brava Sud, una iniciativa que ha tingut com a principal objectiu reforçar i donar encara més valor als carnavals d’aquests tres municipis que ja per sí sols tenen un gran atractiu. El Carnaval de la Costa Brava Sud ha unit les celebracions de les tres viles sota una mateixa línia gràfica i una promoció conjunta. Això no tan sols ha significat per a l’Ajuntament de Blanes una millor promoció tant de les festes com de la pròpia població, sinó que també ha permès una reducció de costos. Aquest any la reducció en el pressupost ha estat de 7.000 euros.