L’alcalde de Blanes i dos regidors es van reunir amb representants de les entitats esportives

Imatge de la reunió amb les entitats esportives

El passat dissabte l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, la regidora Lourdes Fàbrega i el regidor d’Esports Xavier Marcos es van reunir amb representants de les entitats esportives del municipi per tractar diversos assumptes relacionats amb l’ús de la Ciutat Esportiva i l’elaboració del reglament de funcionament de la instal·lació, en la qual es va celebrar la trobada. Blanes en té 69 entitats esportives.

La reunió es va iniciar amb una explicació de Josep Marigó sobre l’actual situació econòmica de l’Ajuntament. Després, per definir el reglament de funcionament es va demanar la col·laboració de les entitats a través de la Comissió de Participació que es crearà properament, en la línia d’òrgans similars que ja s’han posat en marxa en d’altres àmbits del govern municipal aquests darrers mesos.

Durant la reunió també se’ls va avançar les línies generals d’algunes mesures que vol posar en marxa el govern municipal per aconseguir reduir despeses i racionalitzar l’ús dels equipaments esportius. Marigó, segons un comunicat de l’Ajuntament, va explicar que «es tracta que hi hagi una bona utilització de les instal·lacions, i que les entitats esportives col·laborin perquè siguin sostenibles. Tots hem de fer pinya, i en aquest sentit els he vist molt receptius amb el fet que les normes fins ara establertes han de canviar a partir d’ara».

Les entitats es van mostrar d’acord amb el criteri que aplicarà el govern municipal. Es basa en potenciar l’esport base, principalment escolar, per sobre del professional. Per aquest motiu, es va anunciar que l’Ajuntament no podrà subvencionar l’esport professional ni es club esportius que tenen socis adults.
D’altra banda, un dels aspectes que contemplarà el reglament de funcionament de la Ciutat Esportiva és que l’Ajuntament tindrà prioritat d’ús sobre les activitats esportives regulars a l’hora de poder treure un rendiment econòmic dels equipaments esportius per poder obtenir ingressos a través del lloguer i la cessió d’ús.

A més, s’està estudiant si es viable a nivell jurídic establir un model de conveni de cessió d’ús de les instal·lacions esportives situades fora de la Ciutat Esportiva segons el qual les entitats es responsabilitzarien de la bona utilització dels equipaments.

Al llarg de la reunió també es va parlar d’altres aspectes, com ara que hi hagi un major compliment de les pròpies entitats envers els horaris d’assignació de les pistes, la potenciació del voluntariat o bé que l’aparcament soterrat de la Ciutat Esportiva passarà  a ser de pagament, si bé els usuaris habituals disposaran de diversos avantatges, com per exemple abonaments.

Una de les propostes que van fer arribar les entitats esportives al govern municipal és que es torni a celebrar la «Nit de l’Esport Blanenc». Es tracta d’una gala que s’havia organitzat en el passat al llarg de diferents mandats de manera discontínua amb l’objectiu de reconèixer els guanys aconseguits pels esportistes, els equips i les entitats esportives blanenques en les diferents disciplines i modalitats.