Aula Blanes dedica demà la conferència a la tonyina vermella

Demà dimarts 7 de febrer a les vuit del vespre a la biblioteca comarcal de Blanes tindrà lloc una nova conferència del cicle Aula Blanes. En aquesta ocasió la Dra. AnaGordoa (CEAB-CSIC) ofereix la xerrada «La Tonyina vermella: del mar al plat».

La tonyina vermella és una espècie emblemàtica que s’explota en algunes àrees des de fa milers d’anys tant pel seu gran valor comercial i econòmic, com per ser una font important de proteïnes.

Des del punt de vista biològic i ecològic és peculiar per la seva fisiologia, la seva distribució i el seu comportament migratori. En base a tots els coneixements i avenços en la recerca de l’espècie fins a dia d’avui la Dra. Ana Gordoa explicarà perquè la seva avaluació i gestió és tant complexe.

Ana Gordoa és investigadora del Departament d’Ecologia Marina del Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC) des de 1992. La seva activitat investigadora està centrada en l’ecologia pesquera i la dinàmica de poblacions de peixos. És experta en pesqueries comercials i recreatives de la Mediterrània i del sud-est de l’Atlàntic amb una llarga trajectòria en projectes de cooperació internacional. És membre del comitè científic de l’ICCAT (Comissió Internacional per a la Conservació de la Tonyina), del Comitè de Pesca Recreativa del ICES (Fòrum Científic Internacional de Ciència Marina) i de la Comissió Sectorial d’Investigació i Sostenibilitat del Consell de Pesca i Afers Marítims de Catalunya.