Un home pateix cremades a conseqüència d’un incendi en un càmping de Blanes

Un ciutadà alemany de 60 anys va patir ahir cremades de son grau a les mans i la cara arran de l’incendi que es va produir en la seva autocaravana, ubicada al Càmping Blanes. En el sinistre van intervenir un total de set dotacions de diferents cossos d’emergència.

L’home ha estat atès en primera instància en el mateix lloc dels fets per una ambulància medicalitzada del SEM. Posteriorment, ha estat traslladat a l’Hospital Comarcal de Blanes perquè se’l continués tractant de les ferides. L’ha acompanyat la seva dona, també de nacionalitat alemanya i aproximadament de la mateixa edat, a la qual s’ha hagut d’atendre per un atac d’angoixa a conseqüència de tot l’incident patit.

Pels volts de 2/4 de 3 de la tarda, la central de la Policia Local i Protecció Civil de Blanes ha rebut l’avís que s’estava produint un incendi en un càmping ubicat a la zona turística del municipi, al barri d’Els Pins. Inicialment se’ls ha indicat que era en un determinat establiment, resultant finalment que era al Càmping Blanes.

Les primeres dotacions en arribar han estat les de Protecció Civil i la Policia Local de Blanes, que han iniciat la primera intervenció immediatament, tot i que han pogut apreciar que l’incendi ja estava molt avançat i poca cosa es podia fer ja per intentar salvar al màxim els vehicles afectats. El foc s’ha produït en una caravana estacionada en el càmping, i també ha afectat la furgoneta aparcada al seu costat.

A conseqüència del foc, tant la caravana com la furgoneta han resultat totalment calcinades, sinistre total. Val a dir que l’incendi també ha afectat tres altres caravanes que hi havia molt a prop. La més propera ha patit deformacions en els finestres fetes de plàstic, per la proximitat amb la font de calor, i les altres dues tenen petits desperfectes al haver-li caigut al damunt espurnes que s’han enlairat.

Ampolla de butà

Les dotacions dels Bombers de la Generalitat s’han encarregat d’acabar d’extingir del tot l’incendi, de manera que l’emergència s’ha donat per finalitzada tot just una hora més tard, quan eren pels volts de 2/4 de 4 de la tarda. Segons han explicat les víctimes, l’incendi ha començat quan l’home estava manipulant l’ampolla de butà, ja que estava cuinant, mentre la seva dona era a la dutxa.

El matrimoni estava fent una llarga estada a Blanes, ja que van arribar amb la seva autocaravana el passat 28 de desembre.

En l’incendi han intervingut un total de 7 dotacions de cossos d’emergència: 3 unitats dels Bombers de la Generalitat, 2 patrulles de la Policia Local de Blanes, Protecció Civil de Blanes i una ambulància del SEM, el Servei d’Emergències Mèdiques.

Fotos: Ajuntament de Blanes