El temporal marítim causa a Blanes diverses incidències

Encara hi ha un fort onatge

Segons informen Protecció Civil i Policia Local de Blanes, el temporal de mar que ahir dissabte va augmentar la seva virulència ha causat diversos desperfectes. La mar de fons ha perdut intensitat durant les primeres hores d’avui diumenge, tot i que continua encara activa, amb onades que han passat a ser de menor alçada, però que segueixen arribant amb força a les platges. Els principals punts on els cossos d’emergència han hagut d’actuar, instal·lant senyalitzacions de precaució o barrant el pas als vianants, han estat d’una banda un tram del Passeig Cortils i Vieta, i de l’altra els accessos al capdamunt de la Roca de Sa Palomera. Es tracta d’evitar mals majors i vetllar per la seguretat de les persones, que podrien resultar afectades pel cop d’aigua d’una onada arribada d’imprevist.

Accessos tancats en diversos punts del municipi

Les onades han arrossegat la sorra al capdamunt del passeig per on passen els vianants en diversos indrets al llarg del litoral blanenc, però s’ha concentrat especialment en part del Passeig Cortils i Vieta, on s’acumula una gran quantitat acompanyada de vegetació, pedres i altres deixalles en alguns trams. La senyalització per precaució està instal·lada a la part que connecta amb la Plaça Catalunya. Val a dir que, tot i la sorra que hi ha acumulada, tant Protecció Civil com Policia Local han aconsellat que no es netegi encara, ja que al no haver finalitzat l’episodi de mala mar, si es comencés a actuar seria un esforç inútil.

Per aquest motiu, s’estarà alerta durant les properes hores per prendre la decisió –probablement, dilluns al matí-, a l’hora que s’ha comunicat l’estat de la qüestió als marxants que instal·len les seves parades del mercat dels teixits els dilluns al matí al llarg del Passeig de Mar.

La força de la mar ha malmès algunes de les pedres que configuren el sòl d’aquest tram de passeig, i ha trencat alguna peça del mur de Sa Palomera que ja va resultar afectat en el darrer temporal del desembre. En aquest darrer indret el pas està barrat precisament per les tanques d’obra de 2’5 metres d’alçada que protegeixen la zona on s’estan fent els treballs de reconstrucció del muret, que té uns 50 metres d’alçada.

D’altra banda, ahir a la tarda ja es van instal·lar en els tres accessos de vianants que donen a la Roca de Sa Palomera sengles tanques per impedir el pas en direcció al seu cim. També s’ha col·locat una cinta de seguretat en el passeig central que hi ha enmig del monument situat en aquesta platja, una prevenció més per alertar qui vulgui acostar-se massa a prop del perill.

Altres incidències a causa del temporal

Un altre dels indrets on s’ha hagut d’actuar és el tram final de l’Avinguda Vila de Madrid que va a parar a la platja, en plena zona turística dels càmpings. S’ha instal·lat una cinta per tallar l’accés de vehicles perquè està inundat d’aigua, que ha penetrat terra endins per l’entrada d’aigua de mar. L’aigua acumulada arriba a l’alçada d’uns 30 centímetres, i per tant dificulta la circulació.

Avui al matí també s’ha hagut de requerir la presència dels Bombers de la Generalitat perquè tallessin un arbre que ha caigut fora del nucli urbà, al costat d’un antic càmping que hi ha al barri de Quatre Vents. Els bombers han serrat l’arbre i l’han retirat del tram del carrer per on circulen els vehicles, després que la seva caiguda no havia provocat cap dany ni personal ni material.

Fotos: Ajuntament de Blanes

El temporal inunda la zona dels càmpings de Malgrat de Mar