Blanes destina 61.000 euros a projectes de solidaritat i cooperació de diverses ONG locals

La Comissió de Cooperació, Solidaritat i Cohesió Social de Blanes, integrada per l’Ajuntament i diferents entitats blanenques, ha atorgat els talons corresponents al 0,7% del pressupost municipal. Un grup d’estudi i valoració constituït per la Comissió ha destriat els projectes de cooperació al desenvolupament que s’hagin adreçat a l’Ajuntament de Blanes sol·licitant suport econòmic.

En el pressupost municipal del 2011 es va assignar una partida de 61.000 euros destinada a cooperació i ajut al tercer món. D’aquesta quantitat, 9.300 euros s’han destinat a pal·liar situacions d’emergències socials al municipi.

Després que les quantitats assignades es van aprovar amb la unanimitat de tots els grups polítics municipals al ple del 22 de desembre del 2011, divendres passat es va fer el lliurament dels fons econòmics als representants de les ONG que gestionen els respectius projectes. L’acte, que es va realitzar a la sala de plens de l’Ajuntament, va estar encapçalat per l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, i la regidora de Cooperació i Igualtat, Susana Ramajo, qui va destacar la importància de seguir impulsant aquestes accions. Ramajo va dir que “el primer món estem patint una crisi económica i hi ha gent amb problemes económics greus, però en altres països les persones estan lluitant diàriament per la seva vida”.

Foto: Blanes per Gambia

Per la seva banda, l’alcalde va afegir que “mentre nosaltres aquí estem vivint una crisi que tindrà, més tard o més d’hora una data de caudictat, hi ha persones que viuen en una crisi permament” . Marigó va encoratjar els representants de les entitats gestores a seguir treballant en aquests projectes solidaris, i els va agrair el seu esforç personal.

Pel que fa als projectes, cal destacar la subvenció a l’Associació per al Desenvolupament Agrícola de Kuwonku i el seu districte, amb un total de 16.850 euros. Aquesta entitat promou una cooperativa agrícola i el manteniment dels molins del projecte municipal que ja fa anys va endegar l’Ajuntament de Blanes a Basse, situada també a Gàmbia.

Per altra banda, Soarpal (Solidaritat Arbúcies-Palacagüina) ha rebut 10.000 euros, que es destinaran a fer el seguiment de l’Escola Campesina Manel Bonfill, així com per fer cuines i forns solars a la localitat nicaragüenca.  Un altre dels projectes que l’Ajuntament ha promocionat ha estat  les colònies d’estiu per a infants saharauís a Blanes per un import de 8.250 euros.

Per la seva banda, el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament s’ha subvencionat amb 9.600 euros: 5.000 euros es destinaran a la campanya d’emergència a Centre Amèrica per les pluges ocasionades per una tempesta tropical; 3.000 euros per l’enfortiment dels agents locals de la Regió Upper River a Basse (Gàmbia); 1.100 euros corresponen a la quota de socis de l’entitat i 500 euros per a l’Agenda Llatinoamericana 2012. IAFA (Associació Iberoamericana Filipina) ha rebut 6.000 euros pel projecte de creació d’una escola rural a Honduras i, finalment, l’entitat Sóc de Cuba Sóc Popular s’ha subvencionat amb 1.000 euros per a la reconstrucció d’un parc recreatiu, lúdic i social al a província de Guantánamo (Cuba).