Blanes ja torna a tenir en servei els contenidors soterrats d’escombraries

Operació de manteniment dels contenidors. / Foto: JFG

Els problemes i avaries puntuals, provocades per la complexitat del mecanisme de funcionament que tenen, obligava a l’Ajuntament de Blanes a que, periòdicament, s’ haguessin de clausurar temporalment. Això provocava que els veïns que els utilitzen habitualment haguessin de desplaçar-se lluny del punt de servei per poder fer la recollida selectiva del vidre, el paper-cartró i els envasos.

Aquestes avaries van aguditzar-se a finals de l’any passat, amb els continuats episodis de pluja que es van registrar a Blanes, i que van deixar fora de funcionament bona part d’aquest tipus de contenidors d’escombraries. En general, el problema que es va detectar és que la pluja havia inundat el calaix soterrat del mecanisme.

Per poder arranjar aquest problema, a finals de l’any passat l’Ajuntament de Blanes -a través d’un acord de la Junta de Govern Local del 22 de desembre- va delegar al Consell Comarcal de la Selva en matèria de gestió de residus i neteja d’espais públics l’adjudicació d’aquest servei. Més concretament, el Consell Comarcal, coordinat a través de l’empresa Nora -encarregada del servei de neteja viària i recollida d’escombraries- ha tingut cura de la reparació dels contenidors malmesos, i a partir d’ara també es farà càrrec del seu manteniment anual per garantir un correcte servei continuat.

Les reparacions, que s’han estat fent aquests darrers dies, s’han enllestit aquesta setmana, i també han inclòs el canvi del material malmès que hi havia en algun dels blocs dels contenidors soterrats. És el què s’ha fet, per exemple, al bloc situat al Passeig de la Marina, on s’han canviat les bústies que estaven força deteriorades per unes de noves, d’acer inoxidable.

En total, Blanes disposa de 8 blocs de contenidors soterrats per fer la recollida selectiva d’escombraries, situats en els següents punts del municipi: Avinguda Vila de Lloret; Plaça Solidaritat; Rambla Joaquim Ruyra; Carrer Raval-Rambla Joaquim Ruyra ; Passeig de Dintre-Carrer Muralla; Plaça Catalunya; Passeig de la Marina; Carrer Méndez Núñez.