Les Cuineres de Sils posen en marxa a Blanes la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

Ajuntament de Blanes

Ajuntament de Blanes

Aquest passat divendres Blanes va ser el punt de partida d’una nova experiència organitzada a la comarca de la Selva amb motiu de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2016. Per segon any consecutiu, per organitzar activitats dinamitzadores que ajudin a conscienciar sobre aquesta temàtica, s’ha comptat amb el suport de les Cuineres de Sils.

Blanes ha estat la primera localitat selvatana on ha tingut lloc l’experiència d’enguany, que consisteix en sengles parades al carrer on les Cuineres de Sils obsequien tothom amb tastets, receptaris i tovalles individuals de la campanya. L’any passat a Blanes ja es van fer dos tallers a dues escoles d’ensenyament primari sobre el malbaratament alimentari.

L’experiència va consistir en què les conegudes cuineres van ensenyar a preparar diverses receptes aprofitant menjars sobrants d’altres cuinats. Aquesta vegada, les Cuineres de Sils han tornat a triomfar a Blanes, ja que les seves croquetes de pollastre repartides a la parada d’aquest passat divendres van atraure més de 200 persones al punt informatiu que es va muntar al Passeig de Dintre, davant l’edifici de l’Ajuntament de Blanes.

Ajuntament de Blanes

Ajuntament de Blanes

Les Cuineres de Sils, protagonistes d’una vintena d’accions

El periple de les parades al carrer amb les Cuineres de Sils continuarà fins dissabte de la setmana vinent, 26 de novembre, i les haurà dut fins a una vintena de poblacions d’arreu de la comarca. Així, hauran anat a Riells, Anglès, Breda, Santa Coloma de Fanrers, Amer, Maçanet, Vidreres, Tossa de Mar, Sils, Caldes, Bonmatí, Osor, Vilobí, Sant Feliu, Massanes, Riudellos, Brunyola, Susqueda i Hostalric.

En el cas de Blanes, es van situar al costat del Mercat de Fruites i Verdures –més conegut en aquesta vila com El Mercat de les Pageses-, igual que faran en d’altres localitats. Anàlegs emplaçaments trobaran a les sortides escolars, així com a la sortida de missa dels caps de setmana.

Ajuntament de Blanes

Ajuntament de Blanes

Per últim, i per culminar la Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2016, es faran sengles Tallers de Cuina amb les cuineres i les finalistes del concurs 2015. Els tallers es faran al Food Lab de Riudellots de la Selva el proper divendres 25 de novembre de 19’30 a 21 h, així com al Domus Sent Soví d’Hostalric el dissabte dia 26, d’11 a 13 h.

Per participar en aquests tallers cal fer inscripció prèvia mitjançant una trucada al telèfon 972 842 161 (Extensió Medi Ambient), o bé a través d’internet, amb l’enllaç www/selva.cat/mediambient. Tot aquest seguit d’activitats estan organitzades pel Consell Comarcal de la Selva i diverses institucions selvatanes, entre elles l’Ajuntament de Blanes. També han col·laborat les integrants de La Cuina de Sils, i diversos organismes.