ICV-EUIA i Batega per Blanes demanen que la Taula pel Dret a l’Habitatge es convoqui trimestralment

Víctor Catalan (ICV-EUiA)

Víctor Catalan (ICV-EUiA)

Després del ple extraordinari celebrat el passat mes d’agost, convocat per l’oposició de l’Ajuntament de Blanes, en què es va proposar, entre d’altres, que la Taula pel Dret a l’Habitatge assumís també la pobresa energètica, els dos grups municipals han presentat les seves propostes al reglament de la nova taula d’entitats, grups municipals i tècnics de serveis socials i urbanisme.

El passat mes d’octubre, l’equip de govern va presentar un esborrany del reglament que ha de regir la nova taula, en què es proposen només dues reunions anuals, així com capacitats limitades d’intervenció de la taula. En contrapartida, els grups municipals d’ICV-EUiA i Batega per Blanes han proposat que la taula tingui com a mínim una convocatòria trimestral.

Tanmateix, després de molts conflictes amb les convocatòries anteriors de la taula per manca de resposta per part de l’equip de govern, els dos grups també han proposat que si un mínim de cinc membres de la taula ho sol·liciten, la taula pugui ser convocada d’urgència.

Pel representant a la taula per ICV-EUiA, Víctor Catalan, «és vital que la taula funcioni i tingui capacitat de reacció, ja que allà poden tractar-se situacions d’emergència habitacional per a què ningú es quedi al carrer».

Jordi Urgell (Batega per Blanes)

Jordi Urgell (Batega per Blanes)

Per part de Batega per Blanes, el seu portaveu Jordi Urgell ha destacat «la necessitat que no només es tractin situacions d’emergència, sinó que la taula ha de planificar i treballar propostes per tal que situacions extremes com els desnonaments puguin resoldre’s molt abans d’arribar a una execució hipotecària o de lloguers».

En el conjunt de set propostes de modificació del reglament que les dues agrupacions han presentat a l’equip de govern s’inclou també que la taula tingui capacitat per a fer informes i propostes respecte les polítiques públiques d’habitatge, com són la borsa de lloguer municipal, o el Pla Local d’Habitatge.