Detenen a Blanes tres falsos policies després d’una espectacular persecució

Prefectura de la Policia Local de Blanes / Ajuntament de Blanes

Prefectura de la Policia Local de Blanes / Ajuntament de Blanes

La ràpida intervenció de la Policia Local de Blanes va permetre la tarda d’aquest passat dimecres la detenció de tres homes que acaben de robar en un càmping del municipi. Per entabanar la víctima, els detinguts –de nacionalitat estrangera- es van fer passar per policies ensenyant-li una placa d’identificació falsa.

La detenció es va poder efectuar després d’una espectacular persecució del cotxe on viatjaven els sospitosos, que en alguns trams del casc urbà van optar per conduir en contra-direcció per intentar escapolir-se dels agents. Després de poc més de 10 minuts de seguiment a gran velocitat, la Policia Local de Blanes va aconseguir enxampar-los al km 6 de la Carretera d’Accés a la Costa Brava, la GI-682, poc abans d’arribar a la rotonda del Monument als Focs d’Artifici.

Robatori a una família alemanya

Els fets van iniciar-se a quarts de sis de la tarda, en un càmping de la zona turística del municipi. Una família alemanya acabava d’arribar a bordo d’una autocaravana i, mentre el pare romania a l’interior del vehicle esperant que una de les seves filles acabés d’informar-se sobre uns tràmits a la recepció de l’establiment, va veure com s’aturava molt a prop d’ell un turisme marca Alfa Romeo amb matrícula espanyola, amb tres homes al seu interior.

Un d’ells es va acostar al conductor de l’autocaravana i, mostrant-li una identificació falsa de policia, li va demanar que li donés la seva cartera explicant-li que estava buscant uns sospitosos per un delicte relacionat amb drogues. El fals policia va fer veure que olorava la cartera i, mentre encara l’estava manipulant, va aprofitar un descuit de la seva víctima per sostreure del seu interior una quantitat elevada de diners que hi portava, més de 500 € segons va declarar a la Policia Local.

Persecució a gran velocitat pel nucli urbà

A continuació, el fals policia va pujar ràpidament al vehicle on l’esperaven els altres dos acompanyants i va sortir a gran velocitat del càmping, enfilant per l’Avinguda Vila de Madrid en direcció al mar. Al mateix temps, una treballadora de l’establiment i una vigilant de la zona blava, al veure que alguna cosa estranya havia passat, van prendre nota de la matrícula del cotxe que havia fugit i van alertar la Policia Local de Blanes dels fets: eren els volts de les 17:23 h.

Al cap de poc, des del càmping van poder veure com el mateix vehicle tornava a passar pel davant, al no haver trobat una via de sortida per l’Avinguda Vila de Madrid. Al arribar a una cruïlla on és obligatori girar a la dreta, el vehicle sospitós va optar per continuar pel mateix carrer en contra direcció, alertant amb aquest comportament un agent de la Policia Local que patrullava amb una motocicleta, que li va cridar l’alto. Al no obeir-lo, va començar una persecució per diversos carrers de la zona turística fins que els falsos policies van desviar-se pel Passeig de S’Abanell en direcció al centre de la vila.

Invasió del carril-cici i circulació en contra direcció

Al trobar-se que hi havia molt trànsit, van optar per circular pel carril bici, posant en perill la vida dels usuaris que l’estaven utilitzant en aquell moment sense que, sortosament, no causessin cap víctima. Al Passeig de S’Abanell es va afegir a la persecució un altre agent que patrullava en motocicleta i que, després d’intentar barrar el pas als fugitius, va estar a punt de ser atropellat pel conductor escapolit.

Després de continuar pel Passeig de la Marina, un cotxe patrulla de la Policia Local va barrar-li el pas quan estaven a punt d’incorporar-se a la Plaça Catalunya, però el fugitiu va esquivar-lo. La persecució va augmentar la seva perillositat –en alguns trams es calcula que el fugitiu corria a més de 80 km/h- quan va enfilar la Rambla Joaquim Ruyra en contra direcció, esquivant els vehicles que baixaven.

També va conduir en contra direcció en altres trams de la persecució, que va finalitzar a la carretera GI-682. Per aturar als fugitius, la furgoneta d’atestats de la Policia Local es va situar al mig de la carretera barrant el pas, mentre un dels cotxes-patrulla que estava intervenint va circular en paral·lel amb els escapolits, que no van tenir altra sortida que aturar la marxa del vehicle.

Quan es van veure acorralats, un dels dos homes que viatjava d’acompanyant va llençar sota el seu mateix vehicle diversos bitllets, els que presumptament acabaven de sostreure a la família alemanya. En canvi, no s’ha pogut trobar la falsa identificació de policies, que se sospita que van tirar per la finestra durant la persecució. L’operatiu va concloure a les 17’35 h.

Imputats per diversos delictes

A l’espera que avui dijous passin a disposició judicial, els detinguts van ser lliurats als Mossos d’Esquadra acusats de diversos delictes: contra la seguretat pública, conducció temerària, furt, usurpació de funcions i conduir sense tenir el permís corresponent. En la persecució van participar 8 dotacions de la Policia Local de Blanes: 3 cotxes patrulla, 1 furgoneta d’atestats, 3 motocicletes i 1 grua.

Ara caldrà estar a l’espera que el sistema informàtic de la policia pugui assenyalar la identitat dels tres homes detinguts, a qui no es va trobar cap mena de documentació al damunt. Se sospita que no serà difícil identificar-los ja que, per la manera com van actuar, el més probable és que no hagi estat la primera vegada.