La Pirotècnia Hermanos Ferrández de Múrcia guanya el Concurs de Focs d’Artifici de Blanes

Membres del jurat popular i de la comissió tècnica / Aitor Roger

Membres del jurat popular i de la comissió tècnica / Aitor Roger

L’espectacle de la Pirotècnia Hermanos Ferrández de Murcia que es va ofeir la nit d’aquest passat dimarts dia 26 ha estat el guanyador del 46è Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava celebrat a Blanes del 22 al 26 de juliol.

D’aquesta manera, l’empresa murciana ha aconseguit destronar la que fins ara havia estat la indiscutible guanyadora durant tres concursos consecutius, l’Accitana Ma Angustias de Granada, actual tricampiona.

El veredicte del concurs l’han emès aquest vespre de dimecres els membres de la Comissió Tècnica i del Jurat Popular en un acte que s’ha allotjat a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes. Poc després que s’ha conegut el resultat, el regidor de Cultura i Festes, Quim Torrecillas, que encapçala la Comissió Tècnica, s’ha posat en contacte telefònic amb un dels propietaris de l’empresa, Leonardo Ferrández, per donar-li la bona notícia.

Quim Lloorens

Quim Lloorens

Durant la conversa telefònica, que han pogut seguir els membres del jurat que han assistit a l’acte, el pirotècnic ha agraït que la seva empresa hagi estat triada com a guanyadora del concurs blanenc. Ho ha agraït tant en nom propi com de la seva família, que dóna nom a la pirotècnica. De fet, tant en Leonardo com l’Antonio, els dos germans que han estat aquestes dies a Blanes per fer el muntatge de l’espectacle, ja van avançar ahir que enguany tornaven de nou al municipi amb ganes de reconquerir el primer premi que ja van obtenir l’any 2011.

puntuacio_focs16

També van explicar l’anècdota que, arran que aquell any van guanyar per primera vegada el certamen blanenc, van començar a valorar la participació en concursos, i de fet consideren que el d’aquí és un exemple d’excel·lent organització, on es tracta als pirotècnics de manera exquisida. La Pirotècnia Hermanos Ferrández es va fundar l’any 1892, i actualment l’empresa familiar l’encapçala ja la quarta generació.

L’espectacle de la pirotècnia murciana que va tancar la jornada del dia més destacat de la Festa Major de Blanes, quan se celebra la festivitat de la seva patrona Santa Anna, va complaure des del primer moment al públic, que va certificar amb nombrosos aplaudiments i ovacions les diferents parts del dispar. Si fins llavors la favorita del concurs havia estat la granadina Accitana Ma Angustias, que semblava que tornaria a ser l’escollida, ahir a la nit ja van haver molts espectadors que l’assenyalaven com la nova guanyadora.

La Pirotècnia Hermanos Ferrández rebrà 6.000 euros pel primer premi, així com tres contractes més en perspectiva: un per aquesta tardor, per participar a les Fires de Sant Narcís de Girona, i dos més de cara a l’any vinent. D’una banda per tornar a participar en el concurs de Blanes, i de l’altra per tancar la Festa Major de Lloret de Mar, el dia de Santa Cristina.