Els Bombers de la Generalitat treballen en un incendi forestal a Blanes

Bombers de la Generalitat

Bombers de la Generalitat

Els Bombers de la Generalitat han estat alertats, a les 12.51 hores, d’un incendi forestal a Blanes, a la zona del Turó del Vilar.

 S’han activat una trentena de dotacions terrestres, entre les quals hi ha efectius del GRAF (Grup d’Actuacions Forestals) i del GEM (Grup d’Emergències Mèdiques) i 9 mitjans aeris (3 helicòpters bombarders, 4 avions de vigilància i atac, 2 helicòpters de comandament i coordinació). El foc hauria començat a la zona de Cal Sabater i avançaria direcció nord, empès per la marinada, cap a la riera de Sant Daniel. L’incendi està actiu i llança focus secundaris més enllà del perímetre.

Facebook de l'Ajuntament de Blanes

Facebook de l’Ajuntament de Blanes

Protecció Civil de la Generalitat informa que, com a mesura preventiva, i per l’afectació del fum a la zona, s’estan desallotjant les urbanitzacions de les Planes i el Vilar i que el municipi de Lloret de Mar activa el seu pla municipal en Alerta per proximitat de l’incendi al Turó del Vilar.

Fins al lloc també s’han desplaçat 3 patrulles dels Mossos d’Esquadra, 1 ambulància del SEM (Sistema d’Emergències Mèdiques) amb caràcter preventiu, efectius del cos d’Agents Rurals, les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) de Lloret de Mar, Hostalric i Santa Susanna, i efectius de la Policia Local.

A causa de l’incendi Protecció Civil ha emès la prealerta del pla especial d’emergències per Incendis Forestals a Catalunya, Infocat.

Bombers de la Generalitat

Bombers de la Generalitat

Segons informa l’Ajuntament de Blanes, el foc «està en camí de ser controlat. Demanem que la població eviti acostar-se a la zona afectada pel foc, perquè els efectius d’emergència puguin treballar».